fbpx Συνταγή για πασχαλινά μπισκότα με σιμιγδάλι | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για πασχαλινά μπισκότα με σιμιγδάλι

Πιατέλα με πασχαλινά μπισκότα με κεράσι
17|04|2019 | 08:45
Μπισκότα με σιμιγδάλι / Φωτογραφία: Cookleit

Μια εύκολη και διαφορετική συνταγή για τα μπισκότα του Πάσχα.

Οι γιορτές του Πάσχα πλησιάζουν και σιγά, σιγά αναζητούμε συνταγές για όλα εκείνα τα καλούδια της Λαμπρής. Αν ψάχνεις κάτι διαφορετικό για φέτος, τότε τα μπισκοτάκια αυτά με σιμιγδάλι θα κάνουν σίγουρα τη διαφορά.

Πιατέλα με μπισκότα του Πάσχα με κεράσι
Τραγανά μπισκότα με σιμιγδάλι και κεράσι γλυκό / Φωτογραφία: Cookleit

Υλικά για 25 μπισκοτάκια

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. Ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι ή 1 σφηνάκι λιμοντσέλο
  • 12-15 κερασάκια γλυκό του κουταλιού

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Χτυπάμε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη να ασπρίσει.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού ή το λιμοντσέλο.
  • Βγάζουμε τη ζύμη σε ένα μπόλ και δουλεύουμε με το χέρι να γίνει ένα σώμα. Μην ανησυχείτε για την υφή, είναι φυσιολογικό να τρίβεται ελαφρά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160oC
  • Πλάθουμε μικρά μπαλάκια ανάμεσα στα χέρια και στρώνουμε σε λαδόκολλα αραιά γιατί απλώνουν.
  • Κόβουμε τα κερασάκια στη μέση και τοποθετούμε ένα κομμάτι στο κέντρο κάθε μπισκότου.
  • Ψήνουμε για 15’ με 20’ λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Όσο είναι ζεστά θρυμματίζονται, οπότε προσέχουμε πολύ, να κρυώσουν πριν τα μετακινήσουμε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ