Συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα -Η σούπα της Ανάστασης | GASTRONOMIE | iefimerida.gr

Συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα -Η σούπα της Ανάστασης

Πιάτο με παραδοσιακή μαγειρίτσα
Πιάτο με παραδοσιακή μαγειρίτσα / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα πιάτο μονοπωλεί το δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου, αμέσως μετά την Ανάσταση, η μαγειρίτσα. Έχουμε την παραδοσιακή συνταγή για να γίνει ακαταμάχητη.

Φέτος, το δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου θα στρωθεί νωρίς, καθώς η Ανάσταση θα γίνει στις 21.00 στις εκκλησίες της χώρας. Ευκαιρία να καθίσετε με τους δικούς σας και να απολαύσετε ένα από τα πιο παραδοσιακά και νόστιμα πιάτα των εορτών του Πάσχα.

Η μαγειρίτσα, φτιαγμένη από τα εντόσθια αρνιού, είναι το πιάτο-μετάβαση από την περίοδο της νηστείας στην κρεοφαγία. Τα φρέσκα λαχανικά και το αυγολέμονο έρχονται να συμπληρώσουν μοναδικά το πιάτο.

Υλικά

  • 600 γρ. αρνίσια συκωταριά
  • 1 μαρούλι
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 ποτήρι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 3-4 φέτες φρέσκο λεμόνι
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 5-6 κόκκους πιπεριού
  • 600 ml ζωμό λαχανικών (ή ζεστό νερό με έναν κύβο λαχανικών)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 μεγάλα λεμόνια
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τη συκωταριά σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό, μαζί με τις φέτες λεμονιού και τη δάφνη να πάρουν μια βράση. Ξαφρίζουμε όσο βράζει η συκωταριά τους αφρούς στην επιφάνεια της κατσαρόλας. Βράζουμε για 15 λεπτά περίπου και στραγγίζουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά
  • Πλένουμε το μαρούλι και τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε ξεχωριστά το ξερό κρεμμύδι. Κόβουμε και τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια
  • Βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι να γυαλίσει. Προσθέτουμε και τη συκωταριά και γυρίζουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μαρούλι και το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε να μαραθούν. Προσθέτουμε τον άνηθο και στη συνέχεια συμπληρώνουμε τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά
  • Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ τα αυγά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Παίρνουμε με μια κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα και, ανακατεύοντας ζωηρά, προσθέτουμε στο αυγολέμονο.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, να πάρει θερμοκρασία το αυγολέμονο, και γυρίζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακινούμε να πάει παντού, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη μαγειρίτσα σκεπασμένη για μερικά λεπτά, πριν σερβίρουμε.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ