Ακολουθώντας μια κλασική συνταγή για ντολμαδάκια γιαλαντζί φτιάχνουμε χειροποίητες μπουκιές με γεύση παράδοσης.
Παραδοσιακά και πεντανόστιμα τα ντολμαδάκια γιαλαντζί συνοδεύονται από έναν «μεγάλο μύθο»: ότι είναι τόσο δύσκολο να φτιαχτούν που μόνο οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας μπορούν να καταφέρουν να τα κάνουν τέλεια. Η αλήθεια είναι ότι τα ντολμαδάκια θέλουν τον τρόπο τους για να γίνουν σωστά και ότι το μεγάλο μυστικό είναι στο τύλιγμα το οποίο, κακά τα ψέματα, θέλει εξάσκηση για να πετύχει.
Για να είμαστε όμως απολύτως ειλικρινείς καλό θα είναι να ομολογήσουμε ότι πιθανόν να μην έχουμε καθίσει ποτέ με υπομονή να μάθουμε ακριβώς πως γίνονται επειδή δεν είχαμε τον χρόνο, τη διάθεση ή τη σωστή καθοδήγηση. Εδώ που τα λέμε είναι σίγουρα πιο εύκολο να τα απολαμβάνουμε έτοιμα από μαμάδες και γιαγιάδες ή έστω να τα αγοράζουμε από εκείνους που εμπιστευόμαστε και ξέρουν καλά την τέχνη τους.
Επειδή όμως η ικανοποίηση που νιώθουμε κάθε φορά που καταφέρνουμε να μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας κάτι νόστιμο που φτιάξαμε μόνοι μας δεν ανταλλάζεται με τίποτα σας δίνουμε αναλυτικά τη διαδικασία:
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στο bovary.gr.