fbpx Συνταγή για ονειρεμένα pancake γεμιστά με πραλίνα -Η επιτομή της γλυκιάς γεύσης | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για ονειρεμένα pancake γεμιστά με πραλίνα -Η επιτομή της γλυκιάς γεύσης

Τα άπαιχτα ιαπωνικά γεμιστά pancake
04|02|2021 | 19:31
Τα άπαιχτα ιαπωνικά γεμιστά pancake / Φωτογραφία: Shutterstock

Αν λατρεύετε τα pancakes, τότε αυτή η συνταγή για γεμιστές τηγανήτες θα σας εκστασιάσει.

Οι pancakes είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρωινά που απολαμβάνουν σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Αν όμως μπορούσες να την απολαύσεις γεμιστή με πραλίνα ή μια λατρεμένη μαρμελάδα; Σαφέστατα, η απόλαυση θα απογειωνόταν. Σας παρουσιάζουμε το ντοραγιάκι.

Βίντεο: Η καταγωγή του γεμιστού pancake

Στην Ιαπωνία τα ονομάζουν ντοραγιάκι και δεν είναι παρά οι λατρεμένες τηγανήτες που γνωρίζουμε όλοι, αλλά για τους πολίτες της χώρας στην Άπω Ανατολή. Για την ακρίβεια, όπως διαβάζουμε αρχικά ντοραγιάκι αποκαλούνταν οι απλές pancakes, ενώ η γεμιστή εκδοχή τους επινοήθηκε το 1914 στο Τόκιο.

Στα ιαπωνικά ντόρα αποκαλείται η ασπίδα. Ο θρύλος θέλει έναν γενναίο σαμουράι να ξεχνά την ασπίδα του στο σπίτι ενός αγρότη, με τον τελευταίο να την χρησιμοποιεί ως σκεύος για να ψήσει τηγανήτες.

Έτσι προέκυψε το ντοραγιάκι. Αν και η γέμιση είναι προσωπική υπόθεση, οι Ιάπωνες συνηθίζουν να γεμίζουν το ντοραγιάκι με γλυκιά πάστα από κόκκινα φασόλια.

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 40 γρ ζάχαρη
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1 βανίλια
  • 90γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • 10ml νερό

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
  • Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και κοσκινίζουμε πάνω από το μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε με σύρμα ώσπου να πάρουμε έναν ομοιόμρφο χυλό
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος και αφού κάψει καλά προσθέτουμε μια κουτάλα από τον χυλό στο κέντρο. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη για να μην κολλήσει. Αφού η τηγανήτα στερεοποιηθεί στις άκρες και αρχίσει να κάνει φουσκάλες, (1 λεπτό περίπου), γυρίζουμε με σπάτουλα και αφήνουμε 10 με 15 δευτερόλεπτα. Συνεχίζουμε με όλο το χυλό
  • Απλώνουμε την πραλίνα, την μαρμελάδα ή ότι άλλο θέλουμε στην λιγότερο ψημένη πλευρά μιας τηγανίτας και σκεπάζουμε με μια ακόμη. Φροντίζουμε οι σκούρες πλευρές να είναι από την εξωτερική πλευρά.
  • Πιέζουμε καλά τις άκρες των pancakes να κλείσει η γέμιση μέσα και σερβίρουμε

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ