fbpx Μουχαλεμπία με ροδόνερο: Η ελαφριά και δροσερή κρέμα από την Περσία είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE
MUHALLEBI

Μουχαλεμπία με ροδόνερο: Η ελαφριά και δροσερή κρέμα από την Περσία είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι

Βαζάκια με μουχαλεμπία, ροδόνερο και φιστίκι
05|06|2019 | 14:54
Συνταγή για ελαφρύ και δροσερό γλυκό /Φωτογραφία: Shutterstock

Η μουχαλεμπία ή μουχαλεμπί είναι μια ελαφριά κρέμα με καταγωγή από την Περσία.

Πλέον, είναι καλοκαίρι και ένα δροσερό γλυκό ψυγείου είναι ότι πρέπει.

Στην ουσία πρόκειται για μια πουτίγκα γάλακτος που είναι διαδεδομένη σε όλη την Μέση Ανατολή.

Σήμερα συναντάται κυρίως στην Τουρκία ενώ θεωρείται ένα από τα γλυκά του Ραμαζανιού.

Τα βασικά συστατικά της είναι το ρύζι, η ζάχαρη, το ριζάλευρο και το γάλα.

Υπάρχει σε δύο εκδοχές: Η μία είναι με κοτόπουλο και ονομάζεται «ταούκ γκιοσού» και η άλλη είναι με ροδόνερο.

Εμείς βρήκαμε την εύκολη και γρήγορη συνταγή της μουχαλεμπίας με ροδόνερο και σας την παρουσιάζουμε.

Διαβάστε την συνταγή για την ελαφριά και δροσερή μουχαλεμπία με ροδόνερο στο Bovary.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ