Συνταγή για μοσχαράκι με κολοκύθα -Το ιδανικό φθινοπωρινό γεύμα - iefimerida.gr

Συνταγή για μοσχαράκι με κολοκύθα -Το ιδανικό φθινοπωρινό γεύμα

Φωτογραφία: shutterstock
Φωτογραφία: shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λαχταριστή συνταγή για το τέλειο γεύμα μιας φθινοπωρινής Κυριακής.

Το μοσχαράκι είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ελληνικής κουζίνας, και ένα φαγητό που απολαμβάνουμε σε πολλές διαφορετικές εκδοχές.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη συνταγή το συνδυάζει με ένα υλικό που δεν συνηθίζουμε συναντάμε τόσο συχνά στην ελληνική γαστρονομία, παρά την πλούσια γεύση του που δύναται να αναβαθμίσει ένα απλό παραδοσιακό πιάτο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος για την αγαπημένη κολοκύθα, την «βασίλισσα» των κόμφορτ φαγητών και σήμα κατατεθέν της φθινοπωρινής περιόδου.

Ο σεφ Γιώργος Τσουλής προτείνει μια πεντανόστιμη συνταγή για μοσχαράκι με κολοκύθα, ένα κυρίως πιάτο, μαμαδίστικο, λαχταριστό και μυρωδάτο.

Tip: Κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια, γιατί δεν θέλουμε να λιώσει όσο βράζει.

Υλικά

    null
  • 1 κιλό μοσχάρι, χτένι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. πελτέ
  • 80 ml κονιάκ
  • Χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 στικ κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο-λίγο το κρέας. Το σοτάρουμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε το μοσχάρι, τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη κανέλα, τη δάφνη, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
  • Κοιτάμε αν το μοσχάρι χρειάζεται και άλλα υγρά, προσθέτουμε την κολοκύθα και σιγοβράζουμε για άλλα 25-30 λεπτά.
  • Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ