Συνταγή για λουκουμάδες μήλου με σος κανέλας - iefimerida.gr

Συνταγή για λουκουμάδες μήλου με σος κανέλας

Συνταγή για λουκουμάδες με μήλο
Συνταγή για λουκουμάδες με μήλο / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δίνουμε άρωμα κανέλας και μήλου στους παραδοσιακούς λουκουμάδες σε μια αρωματική συνταγή που θα σας πάρει τα μυαλά.

Μπορεί ο λουκουμάς να είναι ένα από τα πιο απλά γλυκίσματα της ελληνικής παράδοσης, ωστόσο η αρωματική κανέλα και το μέλι τον κάνουν ακαταμάχητο. Εδώ, αναζητούμε μια φθινοπωρινή εκδοχή του, με ολόκληρα κομμάτια μήλου και μια σος από κανέλα.

Υλικά

  • 345γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 55 γρ μαύρη ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Γαρίφαλο στη μύτη του κουταλιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κουταλάκι baking powder
  • 2/3 του φλιτζανιού γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 2 μέτρια ξινόμηλα
  • 4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • 1 βανιλίνη
  • Για την σος: ½ κουταλάκι κανέλα
  • 240 γρ ζάχαρη άχνη
  • ¼ του φλιτζανιού γάλα
  • 1 ½ λίτρο ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, τη μαύρη ζάχαρη, τη μισή ποσότητα κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, το baking powder και το αλάτι και αναμειγνύουμε
  • Σε άλλο μπολ προσθέτουμε 2/3 του φλιτζανιού γάλα, 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο, τα μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια, τη μαργαρίνη λιωμένη και τη βανιλίνη
  • Προσθέτουμε σιγά, σιγά τα στερεά υλικά στα υγρά, ανακατεύοντας ώσπου να πάρουμε έναν ομοιόμορφο χυλό
  • Βάζουμε το ηλιέλαιο σε κατσαρόλα να κάψει καλά
  • Με ένα σκουπ παγωτού παίρνουμε μπάλες από τον χυλό και τις ακουμπάμε μέσα στο καυτό λάδι. Συνεχίζουμε ώσπου να γεμίσει η κατσαρόλα και ψήνουμε για 4-5 λεπτά ώσπου να πάρουν ωραίο καστανό χρώμα. Βγάζουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά
  • Στο μεταξύ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη άχνη με την κανέλα και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε καλά να γίνουν μια παχύρρευστη σος
  • Περιχύνουμε τους λουκουμάδες με την σος κανέλας και σερβίρουμε

Πώς θα κάνετε τη συνταγή βίγκαν

Βρήκαμε τη συνταγή σε πολλές εκδοχές, όμως αυτή που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί είναι πιο κοντά σε αυτήν που έχουμε εδώ. Ωστόσο, μπορείτε όπως θα δείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με γάλα αμυγδάλου και έτσι το γλυκό σας να είναι νηστίσιμο και βίγκαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ