Συνταγή για αυθεντική κρέμα καταλάνα: Η ισπανική κρεμ μπρουλέ με την απαλή, βελούδινη γεύση - iefimerida.gr

Συνταγή για αυθεντική κρέμα καταλάνα: Η ισπανική κρεμ μπρουλέ με την απαλή, βελούδινη γεύση

crema catalana
Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα λαχταριστό γλυκό έχει πάντα θέση στην καρδιά μας. Οι μικρές απολαύσεις της ζωής είναι που την κάνουν πιο όμορφη και γλυκιά.

Τα γλυκά με κρέμα είναι από τα αγαπημένα μας μιας και είναι ελαφριά, με απαλή γεύση και βελούδινη υφή. Ακόμη, είναι εύκολα στην παρασκευή και τα υλικά που χρειάζονται είναι λίγα και απλά.

Ψάχνοντας για πρωτότυπες συνταγές, βρήκαμε μια απίθανη που μας τράβηξε το ενδιαφέρον. Πρόκειται για την κρέμα καταλάνα, που έρχεται από την Ισπανία και συγκεκριμένα από την Καταλονία.

Μοιάζει πολύ με την γνωστή κρεμ μπρουλέ, όμως γίνεται με γάλα και όχι με κρέμα γάλακτος όπως το γαλλικό επιδόρπιο.

Είναι από τα πιο παλιά γλυκά στην Ισπανία και εμφανίζεται από τον Μεσαίωνα σε βιβλία μαγειρικής. Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε τη συνταγή για την κρέμα καταλάνα στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή γλυκό κρέμα κρεμ μπρουλέ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ