Συνταγή για κοτόπουλο «σούβλας» στο… φούρνο -Το τετραπέρατο κόλπο με το κουτάκι μπύρας - iefimerida.gr

Συνταγή για κοτόπουλο «σούβλας» στο… φούρνο -Το τετραπέρατο κόλπο με το κουτάκι μπύρας

Συνταγή για κοτόπουλο ψητό σε κουτάκι μπίρας
Συνταγή για κοτόπουλο ψητό σε κουτάκι μπίρας / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποιος είπε πως το ψητό κοτόπουλο δεν ψήνεται στο συμβατικό σας φούρνο; Αυτή η συνταγή έρχεται να αλλάξει όσα γνωρίζατε για το… κοτόπουλο σούβλας.

Το ψητό κοτόπουλο, αυτό που ψήνεται στη σούβλα και αποκτά μια τραγανή, πεντανόστιμη πέτσα δεν είναι ένα έδεσμα που πρέπει να αγοράσετε έτοιμο απ’ έξω. Υπάρχει ένας πολύ έξυπνος τρόπος να ετοιμάσετε πεντανόστιμο κοτόπουλο χωρίς να πρέπει να βάλετε κάρβουνα, ούτε φυσικά να αγοράσετε ειδικό εξοπλισμό. Το κουτάκι μπίρας…

Η μπίρα δεν θα λειτουργήσει μόνο ως ένα πολύ βολικό σκεύος για να σταθεί όρθιο το κοτόπουλο στο φούρνο και έτσι να ψηθεί ομοιόμορφα. Θα είναι και το μικρό μυστικό για να κρατήσει το ψαχνό την υγρασία του και να μην στεγνώσει εσωτερικά.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο λίγο λιγότερο από 2 κιλά
  • 1 κουτάκι μπύρας (330ml)
  • 2 κουταλιές μπάρμπεκιου σος
  • Για την κρούστα του κοτόπουλου: 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουταλιά μπούκοβο
  • 1 κουταλάκι καυτερό πιπέρι
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
  • Ανακατεύουμε λίγο από το ελαιόλαδο με την μπάρμπεκιου σος και αλείφουμε το κοτόπουλο καλά
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά για την κρούστα σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο τρίβοντας καλά να καλυφθεί όλη η πέτσα του πουλερικού
  • Ανοίγουμε την μπίρα και αδειάζουμε τη μισή ποσότητα περίπου στο ταψάκι που θα ψήσουμε το κοτόπουλο (εδώ αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και πατάτες να ψηθούν με το κοτόπουλο).
  • Στήνουμε το κοτόπουλο πάνω στο κουτάκι μπίρας, με τρόπο που να φαίνεται σαν να στέκει όρθιο. Μεταφέρουμε σε ταψάκι και στο φούρνο
  • Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 10’ λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, ώσπου να ψηθεί καλά η κρούστα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ