fbpx Συνταγή για κις λορέν με τσένταρ και μπρόκολο | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για κις λορέν με τσένταρ και μπρόκολο

Τάρτα με μπρόκολο, μανιτάρια και τσένταρ
16|08|2019 | 21:36
Τάρτα με μπρόκολο, μανιτάρια και τσένταρ / Φωτογραφία: Shutterstock

Μια συνταγή για ένα πλήρες, γευστικό γεύμα σε χρόνο μηδέν.

Εκείνο που χρειάζεται είναι μπόλικα, φρέσκα αυγά και καλό, ποιοτικό τσένταρ. Το μπρόκολο και το μανιτάρι θα δώσουν σώμα στην τάρτα, ενώ το κρεμμύδι θα προσθέσει γλύκα και ένταση σε κάθε μπουκιά.

Υλικά

  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια σε φέτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο μπρόκολο κομμένο σε φούντες
  • 5 αυγά
  • 350ml κρέμα γάλακτος
  • 50ml γάλα
  • 150γρ. Τριμμένο τσένταρ
  • 1 πακέτο ζύμη για τάρτες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC
  • Σε ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τέλος το μπρόκολο να μαλακώσουν
  • Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και συμπληρώνουμ την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε και τα λαχανικά. Τέλος βάζουμε το τριμμένο τυρί, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε
  • Απλώνουμε τη ζύμη σε τάρτα που προηγουμένως έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, και φροντίζουμε να ανασηκώσουμε τα τοιχώματα. Ρίχνουμε τη γέμιση στην τάρτα
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 40’ με 50’ λεπτά. Φροντίζουμε να αφήσουμε την τάρτα να σταθεί πριν κόψουμε σε κομμάτια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ