fbpx Συνταγή για ξυλάκι γρανίτα λεμόνι με χαμομήλι, τζίντζερ και μέλι -Το απολαυστικό γιατρικό του πονόλαιμου | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για ξυλάκι γρανίτα λεμόνι με χαμομήλι, τζίντζερ και μέλι -Το απολαυστικό γιατρικό του πονόλαιμου

Γρανίτα λεμόνι με χαμομήλι, τζίντζερ και μέλι
06|01|2020 | 18:15
Γρανίτα λεμόνι με χαμομήλι, τζίντζερ και μέλι / Φωτογραφία: Shutterstock

Φαίνεται πως η λύση σε έναν ερεθισμένο πονόλαιμο μπορεί να προέλθει από την κατάψυξη. Συνταγή για γρανίτα ξυλάκι με απολαυστικό άρωμα.

Το κρύο μπορεί να είναι τσουχτερό αυτές τις μέρες, όμως, πέρα από τα ζεστά ρούχα και τα ζεστά ροφήματα, σε έναν ερεθισμένο πονόλαιμο μπορεί να βοηθήσει και η… ομοιοπαθητική. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το παγωτό μειώνει τη θερμοκρασία στις νευρικές απολήξεις του λαιμού, με αποτέλεσμα να ανακουφίζεται ο ερεθισμένος λαιμός. Επιπλέον, τόσο το μέλι, όσο όμως και το τζίντζερ και το χαμομήλι είναι γνωστά για τις καταπραϋντικές τους ιδιότητες.

Φυσικά, το ξυλάκι λεμόνι με χαμομήλι, μέλι και τζίντζερ είναι και ένα πολύ ωραίο επιδόρπιο. Άλλωστε, αν ο πονόλαιμος και η φλεγμονή επιμένουν, καλό είναι να συμβουλευτούμε τους ειδικούς, τον γιατρό ή το φαρμακοποιό μας.

Υλικά για 6 ξυλάκια

  • Το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ σε φέτες (περίπου 5 εκατοστών)
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 2 φακελάκια έτοιμο ρόφημα χαμομήλι
  • 2 ½ φλιτζάνια νερό σε σημείο βρασμού

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το λεμόνι, το τζίντζερ και το μέλι. Προσθέτουμε το βραστό νερό και τα φακελάκια χαμομήλι, αφήνοντα για 10 λεπτά να βγάλουν τα αρώματά τους
  • Αποσύρουμε τα φακελάκια χαμομήλι και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά
  • Γυρίζουμε το μείγμα σε έξι θήκες για παγωτό ξυλάκι. Αν δεν έχουμε φόρμες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρά πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης, βυθίζοντας ξυλάκια.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσουν καλά
ΣΧΟΛΙΑ