Συνταγή για πεντανόστιμα γεμιστά με κιμά, η κλασική - iefimerida.gr

Συνταγή για πεντανόστιμα γεμιστά με κιμά, η κλασική

Ταψί με γεμιστά
Ταψί με γεμιστά / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αυτή τη νόστιμη συνταγή, τα γεμιστά σας θα έχουν εγγυημένη επιτυχία.

Τα γεμιστά είναι ένα πιάτο ορόσημο στα ελληνικά οικογενειακά τραπέζια που όλοι αγαπάμε!

Είτε ορφανά, είτε με κιμά, με συνοδεία φέτας ή γιαουρτιού, ακόμη και σε πιο πειραγμένες εκδοχές όπως αυτή με την κινόα που είχαμε δει παλαιότερα, το αγαπημένο φαγητό γίνεται πάντοτε ανάρπαστο και δεν απογοητεύει ποτέ. Ωστόσο, μια καλή συνταγή είναι σημαντική προϋπόθεση για να επιτευχθεί η γλυκιά γεύση και η ζουμερή υφή που κάνει το αγαπημένο πιάτο τόσο ξεχωριστό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σ' αυτή τη συνταγή που προτείνει ο σεφ Δημήτρης Μιχαηλίδης θα βρείτε όλα τα μυστικά της επιτυχίας για να φτιάξετε το πιο νόστιμο σπιτικό μεσημεριανό φαγητό!

Υλικά συνταγής για γεμιστά με κιμά

  • 11 πιπεριές
  • 7 ντομάτες
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • Αλεσμένη σάρκα από τις 7 ντομάτες
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 2,5 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαυροπίπερο
  • 550 γρ. ρύζι γλασέ
  • 200 ml ζεστό νερό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • 200 ml νερό

Συνταγή για γεμιστά με κιμά

  • Καθαρίζουμε τις πιπεριές (κόβουμε την κορυφή και βγάζουμε τους σπόρους). Καθαρίζουμε τις ντομάτες (κόβουμε την κορυφή και με κουτάλι αφαιρούμε την σάρκα).
  • Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα,
  • Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε για 4′ λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς.
  • Βάζουμε την αλεσμένη σάρκα από τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μαυροπίπερο και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι, το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  • Προσθέτουμε το μαϊντανό, ψιλοκομμένο. Μόλις ρουφήξει το νερό αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Γεμίζουμε τις πιπεριές* και τις ντομάτες, τις βάζουμε σε ταψί.
  • Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
  • Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 230 βαθμούς για 1 ώρα. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30′ λεπτά.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή γεμιστά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ