fbpx Συνταγή για εύκολα, αφράτα μπιφτέκια -Σκέτος αέρας | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για εύκολα, αφράτα μπιφτέκια -Σκέτος αέρας

Αφράτα μπιφτέκια με κρεμμυδάκι και σάλτσα γιαουρτιού
01|11|2019 | 20:44
Συνταγή για πολύ αφράτα μπιφτέκια / Φωτογραφία: Shutterstock

Μπιφτέκια. Ενα από τα αγαπημένα φαγητά όλων, μικρών και μεγάλων, που μοιάζει εύκολο αλλά δεν είναι. Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στη συνταγή.

Γιατί μπορεί το μπιφτέκι να φαίνεται απλό, αλλά μπορεί πανεύκολα να αποβεί σε μεγάλη αποτυχία, να γίνει σφιχτό, «πέτρα» και να τρώγεται με... γκρίνια. Υπάρχει, όμως, μια συνταγή, σχετικά απλή και κυρίως χωρίς αβγό που εγγυάται μπιφτέκια ζουμερά, σκέτο αφρό. Ας δούμε τη συνταγή.

Υλικά συνταγής για αφράτα μπιφτέκια

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, άπαχο
  • Μισό κιλό ψωμί, μπαγιάτικο
  • ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1/4 του φλιτζανιού του καφέ ξύδι
  • λίγο νερό
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο, φρέσκο ή αποξηραμένο

Εκτέλεση συνταγής για αφράτα μπιφτέκια

  • Φουσκώνουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε νερό
  • Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά
  • Το μυστικό είναι όταν βάζουμε το μουλιασμένο ψωμί να μην το στύβουμε πλήρως και επιπλέον, αν χρειάζεται να προσθέτουμε στο μείγμα λίγο νερό ακόμη.
  • Αφού ομογενοποιούσουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά.

*** Μπορούμε να προσθέσουμε μυρωδικά της αρεσκείας μας, ή λίγη μουστάρδα ή ακόμη και λιωμένο κρεμμύδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ