Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του ελληνικού καλοκαιριού, η αγαπημένη μας ψαρόσουπα, στην πιο νόστιμη και θρεπτική βερσιόν της, την περίφημη κακαβιά.
Η ιστορία λέει ότι η, πεντανόστιμη κατά κοινή ομολογία, κακαβιά είναι η σούπα των ψαράδων και παραδοσιακά μαγειρευόταν πάνω στα καΐκια και στην παραλία με τα ψάρια και τα θαλασσινά που δεν κατάφερναν να πουλήσουν, ό,τι λαχανικά είχαν και νερό που έπαιρναν κατευθείαν από τη θάλασσα. Αυτή ακριβώς η ποικιλία υλικών είναι που την κάνει τόσο γευστική και υγιεινή γι αυτό και οι ελληνίδες μαμάδες (και γιαγιάδες) έχουν φροντίσει εδώ και δεκαετίες να μεταφέρουν τη «σοφία» αυτής της, μεγαλειώδους μέσα στην ταπεινότητά της, σούπας στο καθημερινό τραπέζι της οικογένειας.
Διαβάστε τη συνταγή στο bovary.gr.