fbpx Συνταγή για απολαυστικά μάφιν με μπανάνα -Χωρίς αλεύρι | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για απολαυστικά μάφιν με μπανάνα -Χωρίς αλεύρι

Μάφιν βρώμης με μπανάνα και καρύδια
16|10|2019 | 12:15
Μάφιν βρώμης με μπανάνα και καρύδια / Φωτογραφία: Shutterstock

Μια υγιεινή και εύκολη συνταγή για να παίρνετε το πρωινό μαζί σας στη δουλειά.

Σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και η επιλογή της συνταγής μας θέλει να μας θυμίσει πως η σωστή διατροφή μπορεί να έχει και... διαλείμματα απόλαυσης. Τα μάφιν αυτά, χωρίς αλεύρι, αλλά με ζάχαρη, περιέχουν τις θρεπτικές ιδιότητες της βρώμης, τις βιταμίνες της μπανάνας και τα καλά λιπαρά των ξηρών καρπών. Ένα ιδανικό σνακ για το πρωινό...

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα 2% λιπαρών
  • 2 ώριμες μπανάνες λιωμένες
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 βανιλίνη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • ½ φλιτζάνι καβουρδισμένα καρύδια

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC και στρώνουμε με καραμελόχαρτα ένα ταψάκι για cupcake
  • Βάζουμε τη βρώμη με το γάλα, τη μπανάνα, τη ζάχαρη, τα αυγά χτυπημένα, το baking powder, τη βανίλια και το αλάτι σε μπολ. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα καρύδια και την κανέλα και μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια
  • Ψήνουμε για περίπου 25’ λεπτά. Μπορούμε να δοκιμάσουμε αν είναι έτοιμα, βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμα
  • Αφήνουμε να κρυώσουν πριν ξεφορμάρουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ