fbpx Συνταγή για αφράτο ψωμί με κολοκύθι | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για αφράτο ψωμί με κολοκύθι

Ψωμί με κολοκύθι και αυγά
08|07|2019 | 12:08
Ψωμί με κολοκύθι και αυγά / Φωτογραφία: Shutterstock

Ενα γλυκό ψωμί, ιδανικό για τα πιο απολαυστικά πρωινά. Μια συνταγή για ψωμί με κολοκύθι που θα λατρέψετε.

Μια κλασική συνταγή με ιταλικές ρίζες και ιδιαίτερη αγάπη στις αμερικανικές κουζίνες. Ενα είδος κέικ-ψωμιού με απολαυστικό φρέσκο κολοκύθι και αυγά. Η παρακάτω είναι η κλασική της εκδοχή που περιλαμβάνει ζάχαρη. Μπορείτε φυσικά να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με μέλι.

Υλικά

  • 200 γρ αλεύρι κίτρινο για ψωμί
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 2 1/4 κ.γ. baking powder
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά
  • 75γρ. Ηλιέλαιο
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι (περίπου 1 φλιτζάνι τριμμένο)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC και βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για ψωμί 20x10 εκατ. περίπου
  • Σε μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το κολοκύθι χωρίς να το στραγγίξουμε
  • Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά, αλεύρι, ζάχαρη, baking powder και αλάτι και ενώνουμε με τα υγρά (το μείγμα των αυγών) ώστε να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Θα πρέπει να μοιάζει αρκετά με εκείνο του κέικ, να είναι δηλαδή χυλός και όχι ζυμάρι
  • Ψήνουμε για περίπου μία ώρα ή μέχρι να δούμε πως το ψωμί παίρνει χρώμα. Αφήνουμε να σταθεί 10’ λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ