Συνταγή για λαχταριστό γαύρο μαρινάτο -Ο πιο κλασικός μεζές του καλοκαιριού - iefimerida.gr

Συνταγή για λαχταριστό γαύρο μαρινάτο -Ο πιο κλασικός μεζές του καλοκαιριού

Πιάτο με φιλέτα παστό γαύρο μαρινάτο
Πιάτο με φιλέτα παστό γαύρο μαρινάτο / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πανεύκολη συνταγή για τον πιο κλασικό μεζέ του καλοκαιριού, το απόλυτο συνοδευτικό για ουζάκι και τσίπουρο, τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Το πιο διαδεδομένο ψάρι στο ελληνικό τραπέζι, ο ταπεινός, αλλά γευστικότατος γαύρος, γίνεται η βάση για ένα μεζεδάκι πανεύκολο και απολαυστικό. Γαύρος μαρινάτος ή ξιδάτος αν θέλετε, με αρωματικό μαϊντανό και πιπεριές. Όσο πλησιάζουμε προς τα τέλη Μαΐου, ο υδράργυρος ανεβαίνει και το μπαλκόνι μάς καλεί για συγκεντρώσεις με ουζάκι και καλό ψαρομεζέ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάζουμε μάλιστα πως αυτές εδώ τις μέρες η Πανσέληνος είναι ιδανική περίοδος για καλή ψαριά. Οπότε, μαζί με το γαυράκι που θα πάρετε για να κάνετε πλακί, αγοράστε λίγο ακόμη προκειμένου να το κάνετε παστό.

Υλικά

  • 1/2 κιλό γαύρος
  • Χοντρό αλάτι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λευκό ξίδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καυτερές πιπεριές
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ηλιέλαιο

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τον γαύρο από τα εντόσθια. Αφαιρούμε και το κόκαλο και κρατάμε μόνο το φιλέτο.
  • Στρώνουμε σε ένα μικρό μπολ (να χωρά 3-4 φιλέτα στρωμένα στη σειρά) φιλέτα γαύρου, πασπαλίζουμε με αλάτι και ραντίζουμε με ξίδι. Βάζουμε δεύτερη στρώση και επαναλαμβάνουμε ώσπου να τελειώσουμε το ψάρι.
  • Μπορούμε να συμπληρώσουμε ξίδι στο τέλος ώστε να σκεπάσει τα ψάρια. Κλείνουμε το μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή για ολόκληρη την ημέρα.
  • Ξεπλένουμε το ψάρι από το ξίδι και το αλάτι. Διαλέγουμε ένα γυάλινο βαζάκι, όσο πιο στενόμακρο τόσο καλύτερα. Στρώνουμε και πάλι 3 με 4 φιλέτα και πασπαλίζουμε με λίγο σκόρδο, πιπεριές και μαϊντανό ψιλοκομμένα. Ραντίζουμε με ηλιέλαιο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία ώσπου να τελειώσει το ψάρι.
  • Κλείνουμε το βάζο και φυλάμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε αν θέλουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ