fbpx Συνταγή για φωλιές σπαγγέτι με κεφτεδάκια σε κλασική ιταλική σάλτσα ντομάτας | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για φωλιές σπαγγέτι με κεφτεδάκια σε κλασική ιταλική σάλτσα ντομάτας

Φωλιές σπαγγέτι με κεφτεδάκια και κόκκινη σάλτσα
09|01|2020 | 17:25
Φωλιές σπαγγέτι με κεφτεδάκια και κόκκινη σάλτσα / Φωτογραφία: Shutterstock

Μια συνταγή για όσους θέλουν να σερβίρουν με διαφορετικό τρόπο ένα κλασικό και πεντανόστιμο πιάτο.

Στην πραγματικότητα, οι φωλιές από σπαγγέτι προσφέρουν στη συνταγή πιο έντονη γεύση παρμεζάνας που λιώνει στον φούρνο. Όλα αυτά σε συνδυασμό με μια από τις πιο απλές και παραδοσιακές σάλτσες τομάτας και φυσικά βελούδινους και γευστικούς κεφτέδες.

Βίντεο: Πως κάνουμε τη συνταγή για σπαγγέτι με κεφτέδες φωλιές

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πόσο εύκολα ένα κλασικό πιάτο αλλάζει τρόπο σερβιρίσματος, αλλά και γεύση, καθώς γκρατινάρεται το τυρί στο φούρνο.

Υλικά

  • Για τους κεφτέδες: 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 φέτες φωμί μουλιασμένο και στυμμένο
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • Για τη σάλτσα μαρινάρα: 1 κονσέρβα ολόκληρες αποφλοιωμένες τομάτες (400γρ)
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πρέζα μπούκοβο ή κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • Αλάτι
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε περίπου 12 κεφτέδες ανάμεσα στα χέρια μας.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αραδιάζουμε τους κεφτέδες. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά, φροντίζοντας να γυρίσουμε στο ενδιάμεσο, στους 180oC.
  • Για τη μαρινάρα: Βάζουμε τις τομάτες σε ένα μεγάλο μπολ και τις σπάμε με ένα κουτάλι ή με τα χέρια. Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι νερό στην κονσέρβα, για να πάρουμε όλα τα υγρά της τομάτας
  • Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο σε φετούλες. Προσθέτουμε την τομάτα και τα υγρά της, το μπούκοβο, αλάτι και ρίγανη και ανακατεύουμε
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να δέσει και το ελαιόλαδο να βγει στην επιφάνεια.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Γυρίζουμε σε μπολ και ανακατεύουμε με τη μισή ποσότητα παρμεζάνες.
  • Με μια τσιμπίδα παίρνουμε μια μικρή ποσότητα σπαγγέτι και την στριφογυρίζουμε στην εσοχή του ταψιού για μάφιν, το οποίο έχουμε προηγουμένως λαδώσει καλά. Συνεχίζουμε το ίδιο με όλα τα μακαρόνια
  • Προσθέτουμε δυο κουταλιές σάλτσα μαρινάρα πάνω από τα ζυμαρικά και τοποθετούμε στο κέντρο από ένα κεφτεδάκι. Σκεπάζουμε με σάλτσα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη παρμεζάνα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για δέκα λεπτά, στους 180oC, ώσπου να λιώσει το τυρί. Αφαιρούμε προσεκτικά από το ταψάκι και σερβίρουμε
ΣΧΟΛΙΑ