fbpx Συνταγή εύκολη για σοκολατάκια Φερέρο! | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE
ΝΑΙ, ΝΑΙ ΣΠΙΤΙΚΑ ΦΕΡΕΡΟ!

Συνταγή εύκολη για σοκολατάκια Φερέρο!

Συνταγή Φερέρο σοκολατάκια
17|11|2019 | 16:42
Σπιτικά Φερέρο! /Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για σοκολατάκια; Ναι, συνταγή για σοκολατάκια σπιτικά, τύπου Φερέρο.

Ενα σοκολατάκι, είναι μια μετρημένη μπουκιά σοκολάτας που όλοι κάποια στιγμή έχουμε ανάγκη. Ενα σπιτικό σοκολατάκι είναι η ιδανική μπουκιά σοκολάτας που όλοι κάποια στιγμή αναζητούμε ή θα αναζητήσουμε. Μερικά σπιτικά σοκολατάκια αποτελούν και εξαιρετικό δώρο τώρα για τις γιορτές που έρχονται. Αν λοιπόν πέρα από υπέροχα γλυκά ψυγείου, όπως αυτό με τα μπισκότα τύπου πτι μπερ, θέλετε να φτιάξετε και σοκολατάκια, παρακάτω ακολουθεί μια συνταγή για σοκολατάκια, τύπου Φερέρο, με φουντούκια δηλαδή.

Υλικά συνταγής για σοκολατάκια Φερέρο

Για περίπου 35-40 σοκολατάκια

  • 6 μεγάλες κουταλιές μερέντα
  • 200 γραμμάρια φουντούκια καβουρντισμένα ψιλοκομμένα
  • 200 γραμμάρια φουντούκια καβουρντισμένα αλεσμένα
  • φουντούκια καβουρντισμένα ολόκληρα, όσα και τα σοκολατάκια που θα φτιάξουμε
  • 400 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος
  • Μερικά χωνάκια παγωτού

Εκτέλεση συνταγής για σοκολατάκια τύπου Φερέρο

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη μερέντα με το αλεσμένο φουντούκι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Το βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα περίπου (αν χρειαστεί και παραπάνω) μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά σφιχτό και να μπορέσουμε να το πλάσουμε σε μπαλάκια.
  • Μόλις το μείγμα σφίξει το βγάζουμε από την κατάψυξη και πλάθουμε σε μπαλάκια. Πριν πάρει την τελική μορφή το σοκολατάκι μας βάζουμε ένα ολόκληρο καβουρντισμένο φουντούκι στο κέντρο και πλάθουμε έτσι ώστε να καλυφθεί.
  • Ξαναβάζουμε τα σοκολατάκια στην κατάψυξη για περίπου μισή ώρα.
  • Σπάμε τα χωνάκια παγωτού σε μικρά μικρά κομματάκια (είτε στο multi, είτε τα βάζουμε σε ένα σακουλάκι και περνάμε από πάνω πολλές φορές τον πλάστη).
  • Βγάζουμε τα σοκολατάκια από την κατάψυξη, τα αφήνουμε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου και τα κυλάμε μέσα στα σπασμένα χωνάκια παγωτού.
  • Ξαναβάζουμε τα σοκολατάκια στην κατάψυξη για λίγη ώρα.
  • Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη σοκολάτα. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το χοντροτριμμένο φουντούκι.
  • Βγάζουμε τα σοκολατάκια από την κατάψυξη και με οδοντογλυφίδα ή μεγαλύτερο ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκι που το καρφώνουμε στο σοκολατάκι, το βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα με το φουντούκι.
  • Ακουμπάμε τα σοκολατάκια σε λαδόκολλα. Τα βάζουμε για λίγη ώρα στην κατάψυξη μέχρι να σταθούν. Τα διατηρούμε για μέρες στο ψυγείο ή για λιγότερες ημέρες σε δροσερό μέρος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ