Πώς θα φτιάξετε το τέλειο αυγό ποσέ -Βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ μοιράζεται την τεχνική του - iefimerida.gr

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο αυγό ποσέ -Βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ μοιράζεται την τεχνική του

Πώς θα φτιάξετε τέλεια αυγά ποσέ
Πώς θα φτιάξετε τέλεια αυγά ποσέ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ειδική τεχνική του για την παρασκευή τέλειων αυγών ποσέ αποκάλυψε ένας βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ.

Ο 40χρονος Πολ Φόστερ, ο οποίος ηγείται του εστιατορίου Salt στο Στράτφορντ, δημοσίευσε ένα βίντεο στο TikTok, που περιγράφει λεπτομερώς τη μέθοδο, βήμα προς βήμα.

Αν και το τέλειο αυγό ποσέ είναι «νέμεση για πολλούς ανθρώπους», εξήγησε ότι στην πραγματικότητα το μόνο που χρειάζεστε είναι μια κατσαρόλα με βραστό νερό, λίγο αλάτι, ένα φρέσκο αυγό και το πιο σημαντικό -αν και αμφιλεγόμενο- καθόλου ξίδι. Τονίζει επίσης ότι αφού προσθέσετε το αυγό σε βραστό νερό, πρέπει να ρυθμίσετε ένα χρονόμετρο στα δύο λεπτά, πριν το αφαιρέσετε και το τοποθετήσετε σε μια πετσέτα, για να πάρετε το «τέλειο αυγό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τεχνική για τέλειο αυγό ποσέ

Εξήγησε: «Θα σας δείξω πώς να φτιάξετε το τέλειο αυγό ποσέ. Ξέρω ότι είναι νέμεσις για πολλούς ανθρώπους. Μια κατσαρόλα με νερό. Μην προσθέτετε ξίδι. Ό,τι και να σας πούνε οι άλλοι, δεν το χρειάζεστε. Μια πρέζα αλάτι, ένα όσο το δυνατόν πιο φρέσκο αυγό -σε θερμοκρασία δωματίου- και το ρίχνετε μέσα στο νερό με ένα σουρωτήρι για να μη φύγουν τα υδαρή κομμάτια του ασπραδιού».

Και συνεχίζει: «Ανακατέψτε το νερό μόλις πάρει βράση και κλείστε το μάτι. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε μια δίνη», εξηγώντας πως ο σκοπός που γίνεται αυτό είναι για να δημιουργήσει κίνηση, ώστε να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.

Στη συνέχεια, λέει στους θεατές να ορίσουν ένα χρονόμετρο δύο λεπτών, αλλά προειδοποίησε πως μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο, ενώ καταρρίπτει το μύθο πως το ξίδι είναι βασικό συστατικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τα δύο λεπτά, δεν δείχνει και τόσο ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα και έτσι αποφασίζει να το αφήσει για άλλα δύο λεπτά. «Μην μπείτε στον πειρασμό να δυναμώσετε τη φωτιά και να αρχίσει να βράζει», προσθέτει.

Η επόμενη συμβουλή του είναι να στραγγίξετε το αυγό ποσέ σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια το καρυκεύει με τριμμένο πιπέρι και αλάτι.

Viral το βίντεο -Ενθουσιάστηκαν οι λάτρεις των αυγών

Το βίντεο, το οποίο έχει γίνει viral με πάνω από 8,7 εκατομμύρια προβολές, έχει περισσότερα από 8.000 σχόλια, με πολλούς να μένουν έκπληκτοι με τη μέθοδό του.

Κάποιος έγραψε: «Βγήκαν τέλεια, επιτέλους μια καλή μέθοδο. Ευχαριστώ!», ενώ ένας άλλος σεφ ήταν σύμφωνος με την τεχνική του. «Ως σεφ, συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Δεν χρειάζεται ξίδι». Κάποιος άλλος πρόσθεσε: «Το να το βάλεις στο τέλος σε χαρτί κουζίνας, αλλάζει το παιχνίδι. Δεν μου αρέσει καθόλου όταν μουσκεύει το ψωμί του τοστ μου», ενώ ένας ακόμη έγραψε: «Γεια, ευχαριστώ φίλε, αγωνιζόμουν για χρόνια για να το πετύχω σωστά, μόλις δοκίμασα τη μέθοδό σου και λειτούργησε άψογα, μπράβο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυγό αυγό ποσέ σεφ τεχνική TIKTOK Michelin
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ