Τώρα που η θερμοκρασία έχει ανέβει αναζητούμε φαγητά διαφορετικά, θρεπτικά και όχι ιδιαίτερα βαριά. Δείτε μια ενδιαφέρουσα συνταγή.
Ενα μαγειρευτό φαγητό είναι πάντα βαρύ και οι σαλάτες, όχι με την κλασική έννοια αυτή της μαρουλοσαλάτας ή της ντοματοσαλάτας έχουν πάντα ενδιαφέρον καθώς αποτελούν μια ωραία εναλλακτική, πλήρως χορταστική και νόστιμη.
Η παρακάτω συνταγή για μια σαλάτα με ζαμπόν είναι ιδίαιτερα ενδιαφέρουσα, δοκιμάστε την!
Υλικά για σαλάτα με ζαμπόν
- 2 μέτρια αυγά
- 300 γρ. ζαμπόν
- 150 γραμμάρια αγγουράκια τουρσί
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- 1 λεμόνι
- Λίγο μαϊντανό
- Λίγο σχοινόπρασο
- 100 γρ. μαγιονέζα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράστε τα αυγά σφιχτά, ξεπλύνετε με κρύο νερό και ξεφλουδίστε τα. Κόψτε τα στα τέσσερα
- Κόψτε το ζαμπόν σε κύβους. Στραγγίστε τα αγγούρια και ψιλοκόψτε τα. Κόψτε το κρεμμύδι στη μέση και ψιλοκόψτε το. Πάρτε από τα λεμόνια το ξύσμα και τον χυμό τους
- Ψιλοκόψτε τομ μαϊντανό και το σχοινόπρασο.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα με το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώστε.
- Ανακατέψτε το ζαμπόν, τα αυγά, τα αγγούρια και τα κρεμμύδια στη μαγιονέζα με τα μυρωδικά.
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη!
Μπορείτε να ρη φάτε ως έχει ή να σην αλείψετε σε χωμί
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο