Ρατατούι: Το γαλλικό, ζουμερό μπριάμ γίνεται στην κατσαρόλα και λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα - iefimerida.gr

Ρατατούι: Το γαλλικό, ζουμερό μπριάμ γίνεται στην κατσαρόλα και λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα

Ratatouille μπριάμ σε ταψί
Ratatouille /Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε όλους αρέσει να δοκιμάζουν νέα, ευφάνταστα πιάτα από διάφορα μέρη του κόσμου. Άλλωστε οι γαστρονομικές αναζητήσεις συνδυάζουν ταξίδι και γεύση.

Η γαλλική κουζίνα είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και φημισμένες στον κόσμο. Εκλεπτυσμένο φαγητό και ντελικάτες γεύσεις είναι τα συστατικά που συνθέτουν τα φαγητά που έρχονται από τη Γαλλία. Ψάχνοντας για ξεχωριστές γεύσεις βρήκαμε τη συνταγή για το Ratatouille και δεν αναφερόμαστε στον ποντικό σεφ, του ομώνυμου animation. Το Ratatouille (που προφέρεται ρατατούι) είναι ένα γαλλικό πιάτο με ψητά λαχανικά και καταγωγή από τη Νίκαια. Μοιάζει με το ελληνικό μπριάμ με ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια, κρεμμύδια, πιπεριές κ.α.

Δοκιμάσαμε τη συνταγή της Ντίνας Νικολάου και ξετρελαθήκαμε. Πρόκειται για Ratatouille στην κατσαρόλα και όχι στον φούρνο, με λαχταριστό αποτέλεσμα, που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα. Είναι πολύ απλή συνταγή και γίνεται γρήγορα.

Διαβάστε τη συνταγή για λαχταριστό ρατατούι στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μπριάμ συνταγή ρατατούιγ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ