Το μυστικό για την παρασκευή των καλύτερων scrambled αυγών μοιράστηκε μια βραβευμένη με αστέρι Michelin σεφ - και είναι κάτι που πιθανότατα δεν έχετε σκεφτεί ποτέ.
Η Sally Abé, η οποία βραβεύτηκε με αστέρι Michelin ενώ εργαζόταν στο γαστρονομικό εστιατόριο Harwood Arms του Φούλαμ, επέστησε την προσοχή σε ένα κρίσιμο -αλλά συχνά παραγνωρισμένο- βήμα στη διαδικασία μαγειρέματος.
Το μυστικό για τέλεια scrambled αυγά
Ποιο είναι αυτό; Η υπομονή. «Για να πετύχετε μεταξένια μαξιλάρια scrambled αυγών, η υπομονή είναι το κλειδί» λέει η σεφ. Μοιραζόμενη τη συνταγή της, εξήγησε ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι «να σπάσετε δύο αυγά ανά άτομο σε ένα μικρό μπολ και να χτυπήσετε με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν πλήρως οι κρόκοι και τα ασπράδια».

Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι πριν ζεστάνετε λίγο βούτυρο σε «ήπια φωτιά σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει αλλά να μη ροδίσει». Μόνο τότε είναι η ώρα για να ρίξετε τα αυγά στο τηγάνι.
Η σεφ συνέχισε: «Ανακατέψτε με μια σπάτουλα και αφήστε το για 10-15 δευτερόλεπτα για να αρχίσουν τα αυγά να σφίγγουν από τη θερμότητα. Συνεχίστε να ανακατεύετε απαλά μέχρι να έχετε ωραία μαξιλάρια αυγών. Αποσύρεται από τη φωτιά όταν τα αυγά έχουν μαγειρευτεί κατά τα ¾ και ανακατέψτε για τελευταία φορά πριν τα βγάλετε γρήγορα από το τηγάνι καθώς θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται».
Ένα τελευταίο tip
Και για όσους θέλουν να απογειώσουν τα scrambled αυγά τους ακόμα περισσότερο, η Sally συνιστά να ανακατέψετε μια κουταλιά crème fraíche ενώ τα αυγά είναι ακόμα στο τηγάνι.