Ένας συνδυασμός που δεν αποτυγχάνει, καθώς όταν η πλούσια γεύση της σοκολάτας συναντά τη φρεσκάδα και τη γλύκα της φράουλας, το αποτέλεσμα... μαγεύγει με την πρώτη μπουκιά.
Ένα κέικ σοκολάτας με φράουλες είναι το επιδόρπιο που κερδίζει μικρούς και μεγάλους, ενώ παράλληλα είναι τόσο εύκολο στην παρασκευή.
Η βάση του γλυκού
Ξεκινήστε χτυπώντας 4 αυγά με 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη. Προσθέστε 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο, 1 φλιτζάνι γάλα, 1 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη και 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Τελειώστε το μείγμα με 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ. Ψήνετε το μείγμα σε μέτριο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει πλούσιο χρώμα.
Η γέμιση και το γλάσο
Για τη γέμιση, σε χαμηλή φωτιά, θα βάλετε σε μία κατσαρόλα 1 ζαχαρούχο γάλα, 1 κρέμα γάλακτος και 1 κουταλιά βούτυρο, μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφού κρυώσει, προσθέστε φρέσκιες ψιλοκομμένες φράουλες και γεμίστε το κέικ αφού το κόψετε στη μέση.
Για το γλάσο, λιώστε 200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα και ανακατέψτε με μία κρέμα γάλακτος. Περιχύστε την επιφάνεια του κέικ και διακοσμήστε με ολόκληρες φράουλες. Αφήστε το στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Συμβουλή σερβιρίσματος:
Απολαύστε το κρύο, ώστε να αναδειχθεί η αντίθεση ανάμεσα στη βαθιά γεύση του κακάο και τη δροσιά της φράουλας.