fbpx Συνταγή για πέννες αλφρέντο με κοτόπουλο και παρμεζάνα | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για πέννες αλφρέντο με κοτόπουλο και παρμεζάνα

Πέννες με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος
19|06|2019 | 17:28
Πέννες με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος / Φωτογραφία: Shutterstock

Απολαυστική συνταγή για ζυμαρικά με κρέμα γάλακτος που θα ετοιμάσετε χρησιμοποιώντας μόνο ένα μαγειρικό σκεύος.

Ωραία τα ζυμαρικά είτε αυτά είναι με κόκκινη, είτε με λευκή σάλτσα, αλλά είναι αλήθεια πως για ένα πιάτο με απολαυστικές πέννες θα χρειαζόταν κανείς τουλάχιστον δύο σκεύη. Μια κατσαρόλα για τη σάλτσα και μία για να βράσει τα ζυμαρικά. Χωρίς να υπολογίσει τυχόν σοταρίσματα σε τηγάνια κτλ.

Κι αν σας έλεγε κανείς πως γίνεται να έχετε αλφρέντο με κοτόπουλο σε 20' λεπτά βάζοντας στη φωτιά μία και μόνο κατσαρόλα; Τα ζυμαρικά βράζουν μέσα στο ζωμό κοτόπουλο παίρνοντας εξαιρετική νοστιμιά και απαλλάσσοντάς σας από την... φασίνα μετά το μαγείρεμα. Και τι ζυμαρικά... πέννες που ταιριάζουν «γάντι» με το κοτόπουλο.

One-Pot Chicken Alfredo

Posted by Tasty on Monday, November 30, 2015

Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Ελαιόλαδο
  • 450ml ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 250γρ. Ζυμαρικά πέννες
  • 150γρ. / 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Φρέσκο βασιλικό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κοτόπουλο και το σκόρδο.
  • Αφού πάρει χρώμα σβήνουμε με το ζωμό, ο οποίος πρέπει να είναι ζεστός και συμπληρώνουμε και την κρέμα γάλακτος
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα ζυμαρικά και αφού πάρουν βράση, σκεπάζουνε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 15’ με 20’ λεπτά να γίνουν οι πέννες
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
ΣΧΟΛΙΑ