fbpx Συνταγή για βελούδινη πατατόσουπα με πράσο και φρυγανισμένο μπέικον | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για βελούδινη πατατόσουπα με πράσο και φρυγανισμένο μπέικον

Πιάτο με πατατόσουπα βελουτέ με φρυγανισμένο μπέικον
13|11|2019 | 21:30
Πιάτο με πατατόσουπα βελουτέ με φρυγανισμένο μπέικον / Φωτογραφία: Shuterstock

Όσο μαίνεται η κακοκαιρία «Βικτώρια», ετοιμάζουμε μια συνταγή για ζεστή, αρωματική και σούπα με γλυκό πράσο, πατάτα και γιαούρτι.

Ο βροχερός καιρός μας κρατά στο σπίτι, ενώ η υγρασία και η πτώση της θερμοκρασίας δεν αφήνει πολλά περιθώρια επιλογής στην κουζίνα. Σούπα με λαχανικά, γευστική και υγιεινή με βασικούς πρωταγωνιστές την πατάτα και το πράσο.

Υλικά

  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 φέτες μπέικον καπνιστό, συν 4 ακόμη για το σερβίρισμα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα πράσα πλυμένα και κομμένα σε φέτες
  • 3 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 150 γρ γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

  • Βάζουμε αντικολλητικό τηγάνι τις τρεις φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες, να πάρουν χρώμα και να τραγανίσουν
  • Σε κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και γυρίζουμε το σοταρισμένο μπέικον και το κρεμμύδι, σοτάροντας να γυαλίσει
  • Προσθέτουμε το πράσο (κρατάμε κυρίως το λευκό μέρος για τη συνταγή) και τις πατάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα για πέντε λεπτά. Ανακινούμε ανά διαστήματα για να μην κολλήσει η κατσαρόλα
  • Προσθέτουμε τον ζωμό – μπορείτε να βάλετε ζεστό νερό και έναν κύβο λαχανικών – αλατοπιπερώνουμε και ανεβάζουμε τη φωτιά να πάρει βράση. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε την ένταση και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά
  • Αφού κρυώσει ελαφρά, να μην είναι καυτό δηλαδή, πολτοποιούμε τα υλικά με ένα ραβδομπλέντερ ή μεταφέροντας λίγο, λίγο το φαγητό σε επεξεργαστή τροφίμων
  • Γυρίζουμε την σούπα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το γιαούρτι. Μπορείτε να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται
  • Σερβίρουμε με τις φέτες μπέικον, που μπορείτε να φρυγανίσετε στο φούρνο, στο γκριλ για 8-10’ λεπτά να γίνουν τραγανές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ