Συνταγή για νηστίσιμα σπανακοπιτάκια

Σπανακοπιτάκια νηστίσιμα / Φωτογραφία: Shutterstock

Μια συνταγή για τραγανά σπανακοπιτάκια που θα νοστιμίσουν τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ισως οι περισσότεροι στην Ελλάδα να μην ακολουθούν τη νηστεία της Σαρακοστής, όμως συχνά επιλέγουν νηστίσιμα φαγητά λίγο πριν το Πάσχα και συγκεκριμένα τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Η νηστίσιμη σπανακόπιτα είναι σαφέστατα μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές της νηστείας. Εδώ, την ετοιμάζουμε σε μικρά πιτάκια σε τραγανό φύλλο κρούστας.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 300 γρ. Σπανάκι
  • 1 μέτριο πράσο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι καυκαλήθρες
  • Αλάτι/Πιπέρι
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το πράσο να μαραθούν. Συμπληρώνουμε το σπανάκι και συνεχίσουμε το σοτάρισμα
  • Προσθέτουμε τα μυρωδικά, άνηθο και καυκαλήθρες και αποσύρουμε από τη φωτιά
  • Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστα δύο, δύο και κόβουμε σε λωρίδες κατά μήκος με πλάτος όσο η παλάμη μας.
  • Βάζουμε μια καλή ποσότητα από τη γέμιση και τυλίγουμε σε τριγωνικό σχήμα, διπλώνοντας ώσπου να φτάσουμε στην άλλη άκρη του φύλλου. Περνάμε τις άκρη του φύλλου με λίγο νερό και πιέζουμε να σφραγίζουμε την ένωση.
  • Στρώνουμε τα σπανακοπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα και ραντίζουμε με λίγο νερό και λάδι. Ψήνουμε στους 200oC για περίπου 20’ λεπτά να πάρουν χρώμα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή σπανάκι νηστίσιμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ