fbpx Τα 2 μυστικά της σεφ Ναϊτζέλα Λόουσον για τέλεια ζουμερή γαλοπούλα | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Τα 2 μυστικά της σεφ Ναϊτζέλα Λόουσον για τέλεια ζουμερή γαλοπούλα

Γαλοπούλα χριστουγέννων
24|12|2020 | 14:38
Φωτογραφία: SHUTTERSTOCK

Η Ναϊτζέλα Λόουσον, μία από τους πιο διάσημους σεφ του Ηνωμένου Βασιλείου, με θρυλικές συνταγές, μοιράζεται τα τιπς της για τέλεια γαλοπούλα!

Πρώτα απ' όλα, συμβουλεύει πάντα να μαρινάρετε τη γαλοπούλα μέσα σε αλατόνερο, καθώς αυτό βοηθάει στο να κρατήσει τα υγρά της όσο μαγειρεύεται. Με το μαρινάρισμα με αλατόνερο η γαλοπούλα απορροφά επιπλέον νερό το οποίο κρατάει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Στο σάιτ της, η πετυχημένη σεφ, προτείνει να γεμίσετε ένα μεγάλο ταψί ή πλαστικό μπολ με νερό, αλάτι και μπαχαρικά και να βάλετε την γαλοπούλα μέσα σε αυτό.

Στη συνέχεια βάλτε το σε ένα κρύο μέρος. Η Ναϊτζέλα Λόουσον έβαλε τη δική της γαλοπούλα σε ένα ανοιχτό παράθυρο. Στην άλμη της, η σεφ προσθέτει πορτοκάλια, ξυλάκια κανέλας, garni, κύμινο, γαρίφαλο, μπαχάρι, γλυκάνισο και σπόρους μουστάρδας.

γαλοπούλα σε χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Συμβουλές για να μη γίνει η γαλοπούλα σας στεγνή / Φωτογραφία: Shutterstock

Μια άλλη πολύτιμη συμβουλή της καταξιωμένης σεφ για το χριστουγεννιάτικο δείπνο είναι να προσθέσετε σιρόπι σφενδάμου στο βούτυρο και να αλείψετε με αυτό τη γαλοπούλα.

ΣΧΟΛΙΑ