Μοναστηριακή συνταγή για Χριστόψωμο: Η παραδοσιακή κουλούρα που φτιάχνουμε πριν τα Χριστούγεννα - iefimerida.gr

Μοναστηριακή συνταγή για Χριστόψωμο: Η παραδοσιακή κουλούρα που φτιάχνουμε πριν τα Χριστούγεννα

Χριστόψωμο
Χριστόψωμο /Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι παραδόσεις των Χριστουγέννων είναι πολλές στη χώρα μας και τα παραδοσιακά, εκλεκτά εδέσματα ακόμη περισσότερα.

Εκτός από τα κλασικά καθιερωμένα γλυκά, φτιάχνουμε και το παραδοσιακό Χριστόψωμο. Πρόκειται για το ψωμί (καρβέλι) ή κουλούρα, που σύμφωνα με την παράδοση το φτιάχνουμε 2-3 μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Η διαφορά με τα άλλα ψωμιά είναι ο πλούσιος στολισμός του με διάφορα κεντήματα (κεντίδια) ή «πλουμίδια» όπως ονομάζονται. Υπάρχουν πολλές συνταγές και παραλλαγές του, αλλά εμείς δοκιμάσαμε και προτείνουμε την πιο απλή, μοναστηριακή συνταγή.

Διαβάστε τη μοναστηριακή συνταγή για Χριστόψωμο στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ