Κλαφουτί με φράουλες: Το πανεύκολο γαλλικό γλυκό, αφρός -Κάτι ανάμεσα σε σουφλέ και κέικ

Κλαφουτί/Φωτογραφία: Γαβριήλ Νικολαΐδης

Το clafoutis (προφέρεται κλαφουτί) είναι ένα γλυκό που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα. Είναι γέννημα θρέμμα γαλλικό και η παραδοσιακή συνταγή φτιάχνεται με κεράσια.

Δεν χρειάζεσαι άπειρα υλικά και χρόνο για να φτιάξεις ένα κλαφουτί. Γίνεται στο τσακ μπαμ και καταναλώνεται το ίδιο. Οι Γάλλοι συνηθίζουν να το ψήνουν και με τα κουκούτσια για να πάρει μια εσάνς από την πικρή τους γεύση.

Υπάρχουν όμως πολλές άλλες εκδοχές, όπως για παράδειγμα με φραμπουάζ ή ακόμα και με ακτινίδιο. Ωστόσο αυτή η ανοιξιάτικη παραλλαγή του Γαβριήλ Νικολαΐδη με φράουλες, είναι απίθανη. Η υφή του είναι πολύ ιδιαίτερη. Κάτι ανάμεσα σε σουφλέ και κέικ. Είναι πανέμορφο και μπορούμε να το πασπαλίσουμε με λίγη ζάχαρη άχνη ή ακόμα να το συνοδεύσουμε με παγωτό βανίλια!

Δείτε την εύκολη συνταγή για κλαφουτί στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κλαφουτί φράουλες συνταγή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ