fbpx Κλαφουτί με φράουλες: Το πανεύκολο γαλλικό γλυκό, αφρός -Κάτι ανάμεσα σε σουφλέ και κέικ | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE
ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Κλαφουτί με φράουλες: Το πανεύκολο γαλλικό γλυκό, αφρός -Κάτι ανάμεσα σε σουφλέ και κέικ

Κλαφουτί
14|05|2020 | 13:36
Κλαφουτί/Φωτογραφία: Γαβριήλ Νικολαΐδης

Το clafoutis (προφέρεται κλαφουτί) είναι ένα γλυκό που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα. Είναι γέννημα θρέμμα γαλλικό και η παραδοσιακή συνταγή φτιάχνεται με κεράσια.

Δεν χρειάζεσαι άπειρα υλικά και χρόνο για να φτιάξεις ένα κλαφουτί. Γίνεται στο τσακ μπαμ και καταναλώνεται το ίδιο. Οι Γάλλοι συνηθίζουν να το ψήνουν και με τα κουκούτσια για να πάρει μια εσάνς από την πικρή τους γεύση.

Υπάρχουν όμως πολλές άλλες εκδοχές, όπως για παράδειγμα με φραμπουάζ ή ακόμα και με ακτινίδιο. Ωστόσο αυτή η ανοιξιάτικη παραλλαγή του Γαβριήλ Νικολαΐδη με φράουλες, είναι απίθανη. Η υφή του είναι πολύ ιδιαίτερη. Κάτι ανάμεσα σε σουφλέ και κέικ. Είναι πανέμορφο και μπορούμε να το πασπαλίσουμε με λίγη ζάχαρη άχνη ή ακόμα να το συνοδεύσουμε με παγωτό βανίλια!

Δείτε την εύκολη συνταγή για κλαφουτί στο Bovary.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ