Αφράτα και μαστιχωτά: Βήμα-βήμα η συνταγή για τα σπιτικά τσουρέκια του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Σπιτικό και λαχταρτιστό/Φωτογραφία: Αλέξανδρος Παπανδρέου

Το τσουρέκι, έχει συνδεθεί με το Πάσχα σχεδόν όσο καμία άλλη γεύση (πέρα από το αρνάκι). Η αφράτη του σύνθεση, οι μυρωδιές από μαχλέπι και μαστίχα, δίνουν σε αυτές τις λαχταριστές πλεξούδες τη θέση που τους αξίζει στο τραπέζι μας.

Κάποιοι το επιλέγουν για πρωινό. Κάποιοι άλλοι για απογευματινό, ενώ η πλειοψηφία βρίσκει αφορμές να είναι συνέχεια στην κουζίνα ώστε να κόβει με το χέρι το τσουρέκι και να το απολαμβάνει χωρίς ενοχές (καθώς ό,τι τρώγεται με το χέρι δεν γίνεται θερμίδες).

Συνταγές για τσουρέκια υπάρχουν πολλές. Ομως αυτή του Αλέξανδρου Παπανδρέου θα κάνει το σπίτι να μοσχοβολήσει. Είναι εύκολη και δεν θα απογοητεύσει κανέναν. Το αποτέλεσμα, είναι μυρωδάτα τσουρέκια, αφράτα και μαστιχωτά, σαν να τα αγοράσατε από μαιτρ του είδους...

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τσουρέκια Αλέξανδρος Παπανδρέου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ