Αυτό το σπιτικό παγωτό είναι τόσο απολαυστικό, που δύσκολα θα αγοράσετε ξανά έτοιμο από το σούπερ μάρκετ.
Τις μέρες του καύσωνα, ένα μπολ παγωτό είναι η πιο δροσιστική επιλογή για μικρούς και μεγάλους. Με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 30 βαθμούς, λίγα πράγματα συγκρίνονται με τη δροσιά και τη γεύση ενός κρεμώδους παγωτού.
Αν και η αγορά ενός έτοιμου παγωτού είναι πάντα μία εύκολη λύση, αυτή η απλή συνταγή θα σας κάνει να το ξανασκεφτείτε. Όσοι την έχουν δοκιμάσει λένε πως το αποτέλεσμα είναι τόσο νόστιμο, που ξεπερνά τα περισσότερα του εμπορίου. Το καλύτερο; Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε και μπορείτε να προσθέσετε δικά σας υλικά.
Συνταγή για Σπιτικό Παγωτό:
- 1 κουτί κρέμα γάλακτος πλήρη (για σαντιγί)
- 1 κουτί (περίπου 400 g) ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση:
- Σε ένα παγωμένο γυάλινο ή μεταλικό μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αρχίσει να σφίγγει και να σχηματίζει απαλές κορυφές.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο και ομοιογενές.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ρηχό δοχείο, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 6 ώρες ή μέχρι να παγώσει τελείως.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο