fbpx Η πιο γρήγορη συνταγή για τάρτα λεμονιού -Ετοιμη σε 15' λεπτά | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Η πιο γρήγορη συνταγή για τάρτα λεμονιού -Ετοιμη σε 15' λεπτά

Μπάρες λεμονιού στον φούρνο μικροκυμάτων
28|10|2019 | 18:10
Μπάρες λεμονιού στον φούρνο μικροκυμάτων / Φωτογραφία: Shutterstock

Το μόνο που θα χρειαστείτε για αυτό το γλύκισμα που έχει και λίγες θερμίδες είναι ο φούρνος μικροκυμάτων. Μια συνταγή για τάρτα λεμόνι έτοιμη στο άψε-σβήσε.

Στην πραγματικότητα, ο χρόνος ψησίματος στον φούρνο μικροκυμάτων είναι μόλις 6' λεπτά. Και θα έχετε μια απολαυστική τάρτα λεμονιού που ανά μερίδα δεν ξεπερνά τις 90 θερμίδες.

Καλό είναι να τσεκάρετε τον τρόπο λειτουργίας του φούρνου μικροκυμάτων σας, καθώς από συσκευή, σε συσκευή ενδέχεται να διαφέρει η ένταση των μικροκυμάτων.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
  • 6 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
  • Για την επικάλυψη: 1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
  • Το ξύσμα και το χυμό από 2 λεμόνια
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Στρώνουμε με λαδόκολλα ταψάκι 20 εκατ. (ή όποιο μέγεθος χωράει) κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων
  • Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να νοτίσουν τα υλικά, πιέζοντας να γίνει μια ισοπαχής βάση
  • Βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στο 80% της έντασης, για τρία λεπτά. Τσεκάρουμε αν η βάση στέκεται, ειδάλλως βάζουμε και πάλι στο φούρνο για 30’’ δευτερόλεπτα
  • Για τη γέμιση χτυπάμε τη ζάχαρη με το ξύσμα τα αυγά και το χυμό με σύρμα, ή στο μίξερ να ενωθούν
  • Προσθέτουμε, το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και συνεχίσουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη
  • Ρίχνουμε την γέμιση πάνω από τη βάση και βάζουμε και πάλι στο φούρνο, στην ίδια ένταση για 3’ λεπτά. Δοκιμάζουμε την σύσταση της, θα πρέπει να είναι σφιχτή, τόσο ώστε να στέκεται, αλλά να έχει την υφή μιας κρέμας ή ενός ζελέ. Αν πιστεύεται πως χρειάζεται λίγο ακόμη επιστρέφουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30’’ δευτερόλεπτα ακόμη
  • Αφήνουμε την λεμονόπιτα να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια κόβουμε σε καρέ και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή και ξύσμα λεμονιού αν θέλουμε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ