fbpx Γιατί δεν κάνει να πίνουμε καπουτσίνο μετά τις 11 το πρωί | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE
ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ

Γιατί δεν κάνει να πίνουμε καπουτσίνο μετά τις 11 το πρωί

Γιατί στην Ιταλία ο καπουτσίνο είναι αυστηρά πρωινός καφές;
29|07|2020 | 13:35
Στην Ιταλία καπουτσίνο μπορείτε να πιείτε μόνο το πρωί/ Φωτογραφία: Shutterstock

Οι Ιταλοί εδώ και χρόνια έχουν αποδείξει το πάθος τους για τον καφέ, δίχως όμως να αμελούν τους βασικούς κανόνες.

Στους βασικούς κανόνες συμπεριλαμβάνεται και εκείνος που απαγορεύει την κατανάλωση καπουτσίνο μετά τις έντεκα το πρωί ή αυστηρώς μετά την μία το μεσημέρι.

Αυτό δεν οφείλεται σε κάποια εμμονή των Ιταλών στους κανόνες, αλλά πολύ περισσότερο στην σωματική υγεία.

Συγκεκριμένα η ρίζα του προβλήματος δεν είναι τόσο ο καφές, αλλά το γάλα που συμπεριλαμβάνεται στο καπουτσίνο.

Η κατανάλωση γάλακτος λίγο πριν ή μετά το φαγητό είναι ό,τι χειρότερο για το στομάχι, καθώς το γάλα όχι μόνο δεν βοηθάει την πέψη αλλά την δυσκολεύει. Γι' αυτό και προτιμούν να το πίνουν νωρίς το πρωί.

Ως εκ τούτου η κατανάλωση ενός καπουτσίνο περιορίζεται στις πρωινές ώρες, με τον εσπρέσο ευτυχώς να σώζει την κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ