Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο -Εύκολη συνταγή, έτοιμη σε 3 απλά βήματα - iefimerida.gr

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο -Εύκολη συνταγή, έτοιμη σε 3 απλά βήματα

Φωτογραφία: shutterstock
Φωτογραφία: shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γαλατόπιτα είναι ένα γλυκό που κατάγεται παραδοσιακά από την Αρκαδία και έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα.

Η απλότητα αυτού του εδέσματος είναι που το κάνει τόσο υπέροχο και αγαπητό σε κάθε μάγειρα και μαγείρισσα, ενώ η πλούσια αλλά συνάμα ανάλαφρη γεύση του το έχουν καταστήσει γνωστό σε όλη τη χώρα.

Στο βάθος του χρόνου σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν προκύψει ντόπιες παραλλαγές, ωστόσο η κεντρική ιδέα ενός γλυκού με βάση το γάλα -πρόβειο, αγελαδινό η κατσικίσιο- είναι η ίδια.

Αυτή η πανεύκολη και σύντομη συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο έχει την πιο απλή εκτέλεση που μπορείτε να φανταστείτε, καθώς είναι έτοιμη σε μόλις 3 απλά βήματα και το αποτέλεσμα είναι σίγουρο πως θα σας αφήσει ξετρελαμένους.

Υλικά

  • 1 & 1/2 λίτρο γάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2κουτάλι του γλυκού κανέλα.
  • 3 βανιλάκια
  • 3 αυγά
  • 50 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

  • Βάζω το γάλα να ζεσταθεί, ρίχνω τη ζάχαρη, σιμιγδάλι, κανέλα, βανιλακια και ανακατεύω μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Βγάζω από την φωτιά, ρίχνω το βούτυρο, ανακατεύω, χτυπάω τα αυγά και τα προσθέτω στο μείγμα ανακατεύοντας μετά σε λαδωμένο ταψί.
  • Ψήνω στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου. Σερβίρω με Άχνη και κανέλα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γαλατοπιτα συνταγή γλυκό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ