Φέτα ή «λευκό τυρί»; Πώς θα ξεχωρίσεις το αυθεντικό ελληνικό προϊόν - iefimerida.gr

Φέτα ή «λευκό τυρί»; Πώς θα ξεχωρίσεις το αυθεντικό ελληνικό προϊόν

Η εμπορική προστασία της φέτας παραβιάζεται από τη Δανία σύμφωνα με εισαγγελέα του Δικαστηρίου της ΕΕ
Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φέτα αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της ελληνικής διατροφής, αναγνωρισμένο σε όλο τον κόσμο ως Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης).

Παράγεται αποκλειστικά στην Ελλάδα, από πρόβειο γάλα ή από μείγμα πρόβειου με έως 30% κατσικίσιο, προσφέροντας πλούσια, αυθεντική γεύση. Αντίθετα, το λεγόμενο «λευκό τυρί» μπορεί να παραχθεί σε οποιαδήποτε χώρα, συνήθως από αγελαδινό γάλα, κάτι που επηρεάζει τόσο τη σύσταση όσο και τη νοστιμιά του. Η διαφορά δεν είναι απλώς γευστική, αλλά και ουσιαστική: μόνο η φέτα παράγεται με τον παραδοσιακό τρόπο και συνδέεται με την ελληνική παράδοση, το τοπίο και τους ανθρώπους που τη φτιάχνουν.

Αν θέλεις λοιπόν να στηρίξεις το ελληνικό προϊόν, διάβαζε πάντα την ετικέτα — η αυθεντική φέτα γράφει «παράγεται στην Ελλάδα» και φέρει το σήμα Π.Ο.Π.

Μάθε εδώ πώς θα αναγνωρίζεις την πραγματική φέτα και γιατί η επιλογή της κάνει διαφορά στη γεύση και στην ελληνική παραγωγή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φέτα λευκό τυρί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ