×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE
ΘΑ ΤΟ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ

Εύκολη συνταγή για διαφορετικό κοτόπουλο, με μέλι και σκόρδο

Κοτόπουλο με σόγια σος στο τηγάνι
17|05|2019 | 18:46
Λαχταριστό, θα το λατρέψει η οικογένεια /Φωτογραφία: Shutterstock

Σάββατο αύριο και η πλέον κλασική επιλογή το… κοτόπουλο! Παρακάτω δείτε μια διαφορετική, αλλά εύκολη συνταγή για κοτόπουλο που θα δώσει το απαραίτητο twist στο ΣΚ σας.

Μια συνταγή εύκολη, με μόλις πέντε υλικά, που σίγουρα έχετε ήδη σπίτι σας, που γίνεται σχεδόν στο λεπτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στήθος κοτόπουλο και μπουτάκια, καλό είναι να αφήσετε και το λίπος του κοτόπουλου για τη γεύση, ακόμη και αν δεν το φάτε στο τέλος. Μια συνταγή για… κοτόπουλο εθιστικό που θα λατρέψει ολόκληρη η οικογένεια.

Υλικά συνταγής για κοτόπουλο (για 6 μερίδες)

  • Ενα ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 4 κουταλιές της σούπας μέλι
  • Λίγη σόγια σος
  • Μισό ποτηράκι λευκό κρασί
  • Σκόρδο (και σκόνη και φρέσκο στον τρίφτη)

Εκτέλεση

  • Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε και σκόνη σκόρδου
  • Βάζουμε ελάχιστο λάδι σε ένα τηγάνι
  • Μόλις κάψει το λάδι βάζουμε το κοτόπουλο και το γυρνάμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Ρίχνουμε το λιωμένο φρέσκο σκόρδο
  • Και προσθέτουμε διαδοχικά το μέλι, το νερό, τη σόγια σος, το κρασί.
  • Αφήνουμε να ψηθεί για περίπου μισή ώρα (ανάλογα με την κουζίνα μας).
  • Σερβίρουμε με ρύζι ή για όσους προτιμούν και αντέχουν, τηγανιτές πατάτες!
Κοτόπουλο με σόγια σος στο τηγάνι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ