Το ξεφλούδισμα ενός σφιχτοβρασμένου αυγού φαίνεται μια απλή διαδικασία, αλλά συχνά το κέλυφος κολλάει και σπάει το ασπράδι, καταστρέφοντας το σχήμα του και χάνοντας πολύτιμο χρόνο.
Αυτό δεν είναι μόνο ενοχλητικό, αλλά συνήθως οφείλεται σε μια μικρή λεπτομέρεια στη διαδικασία μαγειρέματος που οι περισσότεροι αγνοούν. Ωστόσο, υπάρχει ένα απλό κόλπο για να το αποφύγετε. Ο κύριος λόγος που το κέλυφος κολλάει στο σφιχτό βραστό αυγό είναι η φρεσκάδα του. Όσο πιο φρέσκο είναι το αυγό, τόσο πιο δύσκολο είναι να ξεφλουδιστεί, γιατί η εσωτερική μεμβράνη παραμένει σφιχτά προσκολλημένη στο ασπράδι.
Διαβάστε τη συνέχεια στο bovary.gr.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο