fbpx Ενα τσιζκέικ διαφορετικό από τα άλλα -Γλυκό αφρός που λιώνει στο στόμα | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Ενα τσιζκέικ διαφορετικό από τα άλλα -Γλυκό αφρός που λιώνει στο στόμα

Τσιζκέικ που λιώνει στο στόμα σε μια ιδιαίτερη συνταγή
06|08|2019 | 20:36
Τσιζκέικ που λιώνει στο στόμα σε μια ιδιαίτερη συνταγή / Φωτογραφία: Tasty / Facebook

Μια ξεχωριστή συνταγή για τσιζκέικ με ξεχωριστή αφράτη υφή και απολαυστική γεύση. Μια ιδέα που θα απογειώσει το γλυκό.

Το τσιζκέικ είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκίσματα για το καλοκαίρι. Δροσερό και απολαυστικό, ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Πέσαμε πάνω σε μια απολαυστική συνταγή στο Facebook, η οποία συνδυάζει την απολαυστική γεύση του τσιζκέικ με την αέρινη υφή μιας πανακότα.

Δείτε το απολαυστικό βίντεο:

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια κρύο νερό
  • 5 φύλλα ζελατίνης
  • 6 κ.σ. νισεστέ
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 400γρ τυρί κρέμα
  • 150 γρ. μπισκότα digestive

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό, προσθέτοντάς τα χωριστά προκειμένου να μην κολλήσουν να μουλιάσουν για 10' λεπτά
  • Σε ένα μπολ βάζουμε μισό φλιτζάνι γάλα και λιώνουμε τον νισεστέ και το αφήνουμε στην άκρη
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη ζάχαρη και μόλις πάρει βράση συμπληρώνουμε το νισεστέ. Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά ζωηρά ώσπου να αρχίζει να πήζει το μείγμα.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα στραγγίξουμε καλά να φύγουν τα περιττά υγρά.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια μακρόστενη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Το αφήνουμε να παγώσει καλά για περισσότερες από 8 ώρες.
  • Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τρίβουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Ξεφορμάρουμε το γλυκό σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με κόσκινο το μπισκότο στην επιφάνεια του γλυκού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ