Δοκιμάζουμε ελληνικές μπύρες στην Τεχνόπολη: Τύποι, μικροζυθοποιίες, γευσιγνωσίες -Πρωτότυπα beer cocktails - iefimerida.gr

Δοκιμάζουμε ελληνικές μπύρες στην Τεχνόπολη: Τύποι, μικροζυθοποιίες, γευσιγνωσίες -Πρωτότυπα beer cocktails

ποτηρια διαφορετικές μπυρες
...Δεν είναι όλες οι μπύρες ίδιες / shutterstock
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ξανθές, κόκκινες, μαύρες, όποια μπύρα και αν προτιμάς υπάρχει μία διοργάνωση που θα σε μυήσει στα μυστικά της παραγωγής, των πρώτων υλών, τη ζυθοποίηση.

Η μπύρα αποτελεί το αρχαιότερο ποτό του κόσμου και το πιο δημοφιλές σε κατανάλωση παγκοσμίως. Αναφορές για την παρασκευή μπύρας ξεκινούν ήδη από το 4000 π.Χ. περίπου στην αρχαία Αίγυπτο και στην Μεσοποταμία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φτιαγμένη από την ζύμωση βύνης κριθαριού αλλά και άλλων δημητριακών, πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν, το οποίο μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, ενώ παράλληλα αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό στις εξόδους μας.

Από τις 9 έως τις 11 Μαΐου η καρδιά της Αθήνας χτυπάει στον ρυθμό του World of Beer.

World of Beer!

Υπό την αιγίδα και με τη στήριξη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας της Ελλάδας έρχεται για δεύτερη χρονιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με μεγάλη ποικιλία από ετικέτες μπύρας, live συναυλίες διάσημων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, workshops, γευστικές δοκιμές και εμπειρίες που δε βρίσκεις αλλού.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πολλά και διαφορετικά είδη μπύρας από μεγάλες και μικρές ζυθοποιίες από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη.

Beer Talks & Tastings

Οι λάτρεις της μπύρας θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στον κόσμο της ζυθοποιίας με ομιλίες και workshops στα Beer Talks & Tastings.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε μέρα, κορυφαίοι beer experts θα μοιράζονται με τους επισκέπτες τα μυστικά του beer & food pairing, για να τους γνωρίσουν νέους τρόπους να απολαμβάνουν τη μπύρα τους. Επιπλέον, έμπειροι bartenders θα παρουσιάσουν πρωτότυπα beer cocktails που θα εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες.

Το φεστιβάλ θα πλαισιωθεί με μουσική από αγαπημένους DJs καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ από μουσικά συγκροτήματα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διεξαχθούν επίσης τα Greek Beer Awards, βραβεύοντας τις καλύτερες μπύρες της Ελλάδας, αλλά και της Nοτιοανατολικής & Ανατολικής Eυρώπης αναδεικνύοντας την καινοτομία και την ποιότητα που χαρακτηρίζουν τον κλάδο της ευρωπαϊκής ζυθοποιίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ξανθές, κόκκινες, μαύρες, όποια μπύρα και αν επιλέγεις υπάρχει η διοργάνωση που θα σε μυήσει στα μυστικά της παραγωγής, των πρώτων υλών, τη ζυθοποίηση
Ξανθές, κόκκινες, μαύρες, όποια μπύρα και αν επιλέγεις υπάρχει η διοργάνωση που θα σε μυήσει στα μυστικά της παραγωγής, των πρώτων υλών, τη ζυθοποίηση

Τι θα βρούμε στο φεστιβάλ, ποιες μπύρες θα δοκιμάσουμε

Μπύρες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο:

Δοκίμασε γεύσεις από premium brands αλλά και από ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες από νησιά και περιοχές με παράδοση στη ζυθοποίηση.

Stand-up comedy acts και 9 συναυλίες: Από το μεσημέρι ως αργά το βράδυ, το πρόγραμμα δε σταματά.

Workshops και ομιλίες: Για όσους θέλουν να μάθουν τα μυστικά της μπύρας ή να βελτιώσουν την τεχνική τους στη γευσιγνωσία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γευστικοί σταθμοί και street food: Για να ταιριάξεις τη μπύρα σου με το κατάλληλο πιάτο.

Παιχνίδια και διαγωνισμοί με δώρα: Για να κρατήσεις τη διασκέδαση σε υψηλά επίπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Δοκίμασε γεύσεις από premium brands αλλά και από ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες από νησιά και περιοχές με παράδοση στη ζυθοποίηση
Δοκίμασε γεύσεις από premium brands αλλά και από ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες από νησιά και περιοχές με παράδοση στη ζυθοποίηση

Στάση #1: Το περίπτερο της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών

Με το που μπαίνεις στο φεστιβάλ, στο Περίπτερο #1, σε περιμένει η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών. Μάθε πού θα βρεις τις αγαπημένες σου ή πού θα ανακαλύψεις καινούριες μπύρες, παίξε το quiz της ημέρας με ερωτήσεις γύρω από τη μπύρα, και κέρδισε δροσιστικές μπύρες από τα Μέλη της Ένωσης που συμμετέχουν στο φεστιβάλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού & Πότε: 9–11 Μαΐου / Ώρες : Παρασκευή 9/5 : 17.00-00.00/ Σάββατο 10/5 & Κυριακή 11/5 : 14.00-00.00 / Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πόσο κοστίζει: 5€ online | 7€ στην είσοδο
Το εισιτήριο περιλαμβάνει: συλλεκτικό ποτήρι World of Beer, αναμνηστικά δώρα, σουβέρ και τσάντα του φεστιβάλ.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ιδρύθηκε το 2004 και εκπροσωπεί τόσο μεγάλα όσο και μικρά ζυθοποιεία της χώρας. Σήμερα απαριθμεί 18 μέλη (δύο μεγάλα και 16 μικρά ζυθοποιεία), με ισότιμη συμμετοχή στη Διοικούσα Επιτροπή. Είναι μέλος της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης (The Brewers of Europe), που εκπροσωπεί πάνω από 10.000 ζυθοποιεία σε 28 χώρες.

Δείτε παρακάτω τον χάρτη των συμμετοχών στο Φεστιβάλ 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ