Cheesecake φούρνου με παγωτό -H αμερικάνικη εκδοχή του γλυκού είναι ακόμη πιο νόστιμη

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Παπανδρέου

Μπορεί η πιο εύκολη εκδοχή του cheesecake να είναι η κρύα, ωστόσο αξίζει να δοκιμάσετε το cheesecake φούρνου για να καταλάβετε τι πραγματικά θέλει να μας πει αυτό το γλυκό.

Πρωτοεμφανίστηκε στην Αρχαία Ελλάδα με το όνομα πλακούντας. Υπάρχουν αναφορές από τον 6ο και 3ο αιώνα π.Χ. γι' αυτό το γλυκό που έχει ομοιότητες με τη σύγχρονη εκδοχή του cheesecake. Η συνταγή μάλιστα ονομαζόταν πλακουντοποιικόν σύγγραμμα και σύμφωνα με αυτή έφτιαχνε κάποιος διάφορα επίπεδα ζύμης γεμισμένα με μέλι και μαλακό τυρί.

Πέρα όμως από την μεγάλη του ιστορία, τη σύγχρονη εκδοχή του την οφείλει στον Ουίλιαμ Λόρενς, ο οποίος το 1872 προσπαθούσε να φτιάξει γαλλικό τυρί στη Νέα Υόρκη. Κάτι όμως δεν πήγε καθόλου καλά, ευτυχώς, και απολαμβάνουμε σήμερα αυτό το υπέροχο γλυκό...

Δείτε τη συνταγή για cheesecake φούρνου στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τσιζκέικ cheesecake

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ