fbpx Βασκικό τσίζκεϊκ: Το γλυκό από τη βόρεια Ισπανία που μοιάζει καμένο αλλά είναι σούπερ λαχταριστό | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE
BASQUE CHEESECAKE

Βασκικό τσίζκεϊκ: Το γλυκό από τη βόρεια Ισπανία που μοιάζει καμένο αλλά είναι σούπερ λαχταριστό

Βασκικό cheesecake
07|10|2020 | 14:26
Βασκικό τσίζκεικ /Φωτογραφία: Shutterstock

Όσοι αγαπούν το τσίζκεϊκ να σηκώσουν το χέρι τους! Είναι ένα από τα γλυκά που θεωρούμε κλασικό και λατρεύουμε να το απολαμβάνουμε στο σπίτι ή στο ζαχαροπλαστείο.

Οι περισσότεροι έχουμε δοκιμάσει την αμερικανική έκδοση, με τη μαρμελάδα φράουλας ή κερασιού. Ωστόσο, δεν είναι και η μοναδική. Πρόσφατα είδαμε την ελληνική βερσιόν με σύκα ενώ τώρα ήρθε να προστεθεί άλλη μία στο μενού.

Το βασκικό τσίζκεϊκ. Έρχεται από την βόρεια Ισπανία και συγκεκριμένα από την χώρα των Βάσκων, όπως μαρτυρά και το όνομά του. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι έχει την όψη καμένου, γι’ αυτό και ονομάζεται και burnt cheesecake. Βρήκαμε και δοκιμάσαμε τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη και πραγματικά ξετρελαθήκαμε. Είναι πολύ απλή και λαχταριστή.

Δείτε τη συνταγή για το βασκικό τσίζκεϊκ στο Bovary.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ