«Ανοιχτά Ζυθοποιεία» 27, 28/9: Ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, φρέσκες εμφιαλώσεις -Σε 12 Brewery ανά την Ελλάδα - iefimerida.gr

«Ανοιχτά Ζυθοποιεία» 27, 28/9: Ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, φρέσκες εμφιαλώσεις -Σε 12 Brewery ανά την Ελλάδα

μπυρα απο καζανι
H Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών και τα μέλη της υποδέχονται το κοινό στις εγκαταστάσεις τους στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου / shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών και τα μέλη της ανανεώνουν το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου το ετήσιο ραντεβού τους με τους λάτρεις της μπύρας.

Η δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», που πραγματοποιείται φέτος για έκτη χρονιά, είναι μία πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, η οποία έχει καθιερωθεί μία φορά τον χρόνο, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, ωστε οι Ζυθοποιοί να μοιραστούν την αγάπη τους με τους επισκέπτες για το πιο δημοφιλές ποτό, τη μπύρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είναι τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία»

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» προσκαλούν το κοινό να επισκεφθεί ορισμένες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία:

  • Να γνωρίσουν τον ζύθο, τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του.
  • Να μάθουν για τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και τις πρώτες ύλες της ζυθοποίησης.
  • Να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους πίσω από την παραγωγή.
  • Να δοκιμάσουν διαφορετικά είδη μπύρας και να ανακαλύψουν τα στοιχεία που τα κάνουν να ξεχωρίζουν.

Ζυθοποιεία-μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών που συμμετέχουν στη δράση το 2025:

  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη.
  • Ζυθοποιία Πηνειού ΑΕ στη Λάρισα.
  • Ικαριακή Ζυθοποιία στην Ικαρία.
  • Κρητικές Ζυθοποιίες - Ζηδιανάκης στο Ηράκλειο Κρήτης.
  • Κρητική Ζυθοποιία στα Χανιά Κρήτης.
  • Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο.
  • Μικροζυθοποιία Local streets beer στον Βόλο.
  • Μικροζυθοποιία Μυκόνου στη Μύκονο.
  • Μικροζυθοποιία Septem στο Ωρολόγιο Αυλωναρίου Εύβοιας.
  • Ολυμπιακή Ζυθοποιία στη Ριτσώνα Εύβοιας.
  • Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης στη Θεσσαλονίκη.
  • Siris Craft Brewery στις Σέρρες.
Γευστική δοκιμή σε νέες αλλά και σε γνωστές ετικέτες της αγοράς, καθώς και φρέσκιας μπύρας, απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου
Γευστική δοκιμή σε νέες αλλά και σε γνωστές ετικέτες της αγοράς, καθώς και φρέσκιας μπύρας, απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκδηλώσεις και εμπειρίες στα ζυθοποιεία

Ξενάγηση στους χώρους παραγωγής και εμφιάλωσης των ζυθοποιείων.

Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας, για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζεται κάθε μπύρα και να μάθουν τα χαρακτηριστικά της.

Γνωριμία και συζήτηση με τους ζυθοποιούς.

Γευστική δοκιμή σε νέες αλλά και σε γνωστές ετικέτες της αγοράς, καθώς και φρέσκιας μπύρας, απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού. Η είσοδος στα ζυθοποιεία και η συμμετοχή στις ξεναγήσεις και στις γευστικές δοκιμές είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών: https://www.ellinikienosizithopoion.gr/anoichta-zythopoieia/. Για ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες απαιτείται προεγγραφή και τηρείται σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων. Συνιστάται η απευθείας επικοινωνία με το ζυθοποιείο που επιθυμεί να επισκεφθεί ο ενδιαφερόμενος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ