Υπουργείο Υγείας: Ξεκινά η αποστολή sms και email στους άνω των 60 ετών για την πρόληψη των πνιγμών - iefimerida.gr

Υπουργείο Υγείας: Ξεκινά η αποστολή sms και email στους άνω των 60 ετών για την πρόληψη των πνιγμών

Oυπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα με τον οργανισμό Safe Water Sports στο υπουργείο Υγείας
O υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα με τον οργανισμό Safe Water Sports στο υπουργείο Υγείας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την αποστολή SMS και mail μέσω της ΗΔΙΚΑ θα ενημερωθούν για την καμπάνια πρόληψης των πνιγμών του υπουργείου Υγείας όλοι οι άνθρωποι άνω των 60 ετών που ζουν στη χώρα.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα με τον οργανισμό Safe Water Sports στο υπουργείο Υγείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 80% όσων χάνονται από πνιγμό είναι άνω των 60 - Ο στόχος της καμπάνιας

Κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας είναι «Η πρόληψη των πνιγμών είναι ζήτημα δημόσιας υγείας» και κύριος στόχος της η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των πολιτών για την πρόληψη των πνιγμών στην Ελλάδα ενόψει της θερινής περιόδου.

«Από τους 378 ανθρώπους που χάνονται στις ελληνικές θάλασσες από πνιγμό, το 80% είναι άνω των 60 ετών. Ακόμη και ένα άνθρωπο να καταφέρουμε να σώσουμε με αυτή την καμπάνια για εμάς θα είναι κέρδος» τόνισε υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Θα στείλουμε μηνύματα που θα συνοδεύονται με το σποτ μέσω της ΗΔΙΚΑ σε όλους του ανθρώπους άνω των 60 ετών για να τους ευαισθητοποιήσουμε τώρα στην αρχή της καλοκαιρινής κολυμβητικής περιόδου».

Κοινή δράση υπουργείου Υγείας και Safe Water Sports

Η κοινή δράση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του εξειδικευμένου οργανισμού Safe Water Sports παρουσιάσθηκε από τον κ. Γεωργιάδη και τον Παναγιώτη Πασχαλάκη, προέδρο του Οργανισμού Safe Water Sports, ενώ στη συνέντευξη συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ανάμεσα στις παρεμβάσεις είναι η ενίσχυση πολυσύχναστων παραλιών με ναυαγοσώστες και ανάρτηση με όλες τις απαραίτητες οδηγίες για ασφαλή κολύμβηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θέλουμε μια «θάλασσα με ασφάλεια για τους ανθρώπους άνω των 60 ετών που είναι και η πιο ευάλωτη ομάδα όπως δείχνουν και τα στοιχεία για τους πνιγμούς στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Πασχαλάκης και συνέχισε λέγοντας πως «στόχος μας είναι να ανατρέψουμε αυτή τη δυσάρεστη στατιστική εικόνα και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας στη θάλασσας»

Το ειδικό βίντεο που έχει ετοιμαστεί, θα προβάλεται σε χώρους υγείας, ιατρεία και φαρμακεία με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας στην ασφαλή κολύμβηση και κυρίως των ανθρώπων ηλικίας άνω των 60 ετών με ή χωρίς προβλήματα υγείας.

«Οι κολυμβητικές δεξιότητες των ανθρώπων αυτών δεν είναι οι καλύτερες δυνατές καθώς οι περισσότεροι από τους ανθρώπους αυτούς έμαθαν εμπειρικά να κολυμπούν. Εκεί όπου δίνεται σήμερα το βάρος είναι στις νεότερες γενιές για τη σωστή εκμάθηση της κολύμβησης», τόνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε πως «για τα παιδιά σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας καταβάλλουμε σημαντική προσπάθεια ώστε το πρόγραμμα κολύμβησης στα σχολεία να επεκταθεί με καθολικό χαρακτήρα σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ