fbpx Πάνω από 720 νέοι έκαναν το όνειρο των σπουδών τους πραγματικότητα – Χάρη στις υποτροφίες COSMOTE | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΕΛΛΑΔΑ
ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Πάνω από 720 νέοι έκαναν το όνειρο των σπουδών τους πραγματικότητα – Χάρη στις υποτροφίες COSMOTE

19 χρόνια υποτροφίες COSMOTE
22|01|2021 | 18:32
19 χρόνια υποτροφίες COSMOTE

Το όνειρό τους πραγματικότητα έχουν κάνει 724 φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, μέσα από τις υποτροφίες COSMOTE, έναν θεσμό που συμπληρώνει φέτος 19 χρόνια.

Μάλιστα, το 70% εξ αυτών κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ενώ το 10% κατέχουν ή εκπονούν διδακτορική διατριβή.

Τι είναι το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προσφέρει κάθε χρόνο σε πρωτοετείς φοιτητές συγκεκριμένων σχολών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, οικονομική ενίσχυση για όλα τα έτη σπουδών τους, δίνοντας τους τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους.

Παράλληλα, σε όλους τους υποτρόφους προσφέρει laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet COSMOTE TV για τις καθημερινές τους ανάγκες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Οι φετινές υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 – Ύψους 520.000 ευρώ

Κατά την διάρκεια ψηφιακής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες, απονεμήθηκαν για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, οι υποτροφίες COSMOTE σε 30 πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων, συνολικού ύψους 520.000 ευρώ.

Στο φετινό Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE απονεμήθηκαν 16 υποτροφίες
Στο φετινό Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE απονεμήθηκαν 30 υποτροφίες

Πιο αναλυτικά, κατά το φετινό Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE απονεμήθηκαν 16 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού €18.750 η καθεμία για φοιτητές πενταετούς φοίτησης (αυξημένο σε σχέση με πέρυσι), 13 υποτροφίες €15.000 η καθεμία για φοιτητές τετραετούς φοίτησης και την τιμητική υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» συνολικού μικτού ποσού €25.000 σε φοιτητή, του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

«O κόσμος ανήκει σε εκείνους που τον επανασχεδιάζουν. Οι νέοι μας υπότροφοι κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τους στόχους για τις σπουδές τους, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες, με θετική στάση ζωής», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, κατά τη διάρκεια της φετινής απονομής. «Το μέλλον είναι μπροστά τους. Με σοβαρότητα, επαγγελματισμό, πίστη αλλά και πάθος σε αυτό που κάνουν, θα προοδεύουν και θα έχουν επιτυχίες. Και όσο πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά, η νέα γενιά θα αφήνει το δικό της θετικό αποτύπωμα και θα δημιουργεί έναν κόσμο καλύτερο για όλους.» είπε ο κ. Τσαμάζ.

Τι λένε οι ίδιοι οι φοιτητές

Ο Δημήτρης Κιζιρίδης που ξεκίνησε τις σπουδές του στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στο Αριστοτέλειο Παν/μιο, ανέφερε: «Στόχος μου είναι να συμβάλλω στην τεχνολογική ανάπτυξη της ανθρωπότητας, για αυτό τον λόγο επέλεξα και το συγκεκριμένο τμήμα. Θαυμάζω και θα ήθελα να είχα ανακαλύψει την τεχνητή νοημοσύνη». Και ο Γιώργος Καφρίτσας, που φοιτά στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών στο Αριστοτέλειο Παν/μιο, μίλησε για την «παράξενη» χρονιά που περάσαμε, όπου του έλλειψε η κοινωνική συναναστροφή, η οποία βοηθά στην αποσυμπίεση από το στρες των εξετάσεων. Ενώ θεωρεί μεγάλο επίτευγμα της τεχνολογίας την φορητότητα και συνδεσιμότητα των συσκευών.

H COSMOTE ονειρεύεται έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Έναν κόσμο όπου όλοι θα έχουν ίσες ευκαιρίες. Και μέσω του προγράμματος υποτροφιών, δίνει ίσες ευκαιρίες στην μάθηση σε νέους με οικονομικά ή κοινωνικά προβλήματα. Για ένα καλύτερο αύριο.

ΣΧΟΛΙΑ