Το ελληνικό FBI ξεσκέπασε συμμορία που εκμεταλλεύονταν αλλοδαπούς -Τους ανάγκαζε να εργάζονται απλήρωτοι ως εργάτες γης - iefimerida.gr

Το ελληνικό FBI ξεσκέπασε συμμορία που εκμεταλλεύονταν αλλοδαπούς -Τους ανάγκαζε να εργάζονται απλήρωτοι ως εργάτες γης

Φωτογραφία αρχείου/ Shutterstock
Φωτογραφία αρχείου/ Shutterstock
ΚΑΤΙΑ ΝΙΑΚΑΡΗ
Κάτια Νιάκαρη

Υπόθεση «σύγχρονης δουλείας»,χαρακτηρίζεται η εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση αλλοδαπών, κυρίως από το Νεπάλ, από μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αφού τους έφερναν στην χώρα μας, τους άρπαζαν τα έγγραφα τους και τους ανάγκαζαν να εργάζονται ως εργάτες γης, δίνοντας τους ελάχιστα ή ακόμα και καθόλου χρήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα τους στοίβαζαν σε χώρους που κατοικούσαν πολλοί μαζί.

Πολύμυνη η έρευνα του ελληνικού FBI -Η εκμετάλλευση τους γινόταν κυρίως από Πακιστανούς

Η έρευνα του ελληνικού FBI, ήταν πολύμηνη, ενώ η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Μεσσηνία, Ηλεία, Βοιωτία και Άργος.

Η εκμετάλλευση τους γινόταν κυρίως από Πακιστανούς ενώ μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 6 μέλη της οργάνωσης ανάμεσα τους και ο φερόμενος αρχηγός καθώς και 6 ακόμα άτομα.

Οι προσαγωγές ανέρχονται συνολικά σε 170, ενώ δεν αποκλείεται αλλοδαποί – θύματα να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικά αδικήματα καθώς ήταν παράνομα στη χώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ