Υπόθεση Novartis: Κεραυνοί Αγγελή για Τουλουπάκη -Τι είπε για Τσίπρα | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Υπόθεση Novartis: Κεραυνοί Αγγελή για Τουλουπάκη -Τι είπε για Τσίπρα

Η προκαταρτική επιτροπή της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο
Η προκαταρτική επιτροπή της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο / Φωτογραφία:EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με βόμβες τόσο για την συνολική εξέταση της υπόθεσης Novartis όσο και για την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ξεκίνησε η κατάθεση του αντιεισαγγελέα διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή.

Ο κ.Αγγελής χαρακτήρισε την έρευνα της υπόθεσης Novartis ως μια τρύπα στο νερό ενώ στην αρχική του τοποθέτηση επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυρία Τουλουπάκη για το πως έχει χειριστεί την υπόθεση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ.Αγγελής χαρακτήρισε την έρευνα της υπόθεσης Novartis ως μια τρύπα στο νερό ενώ στην αρχική του τοποθέτηση επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυρία Τουλουπάκη για το πως έχει χειριστεί την υπόθεση.

Δεν έχουμε πάρει από τις ΗΠΑ κανένα απειροελάχιστα νόμιμο στοιχείο

«Μια τρύπα στο νερό έχει γίνει στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.
Δεν έχουμε πάρει από τις ΗΠΑ κανένα απειροελάχιστα νόμιμο στοιχείο. Ολα είναι παράνομα και στην υπόθεση Novartis έχει γίνει μια τρύπα στο νερό.
Προκαλώ τον οποιονδήποτε να πει ένα νόμιμο αποδεικτικό μέσο που έχουμε κάνει. Κανένα. Άρα υπάρχει δόλος
Τι προκύπτει από τα έγγραφα: τα έγγραφα έχουν μόνο πληροφορίες μας ξεκαθάρισαν από το FBI. Μας είπαν πως «δεν έχουμε ούτε ενδείξεις αλλά απλές πληροφορίες που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε».
Απέκρυπτε κάθε έγγραφο που λάμβανε η κυρία Τουλουπάκη και μου έφερε οκτώ έγγραφα χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου όταν τα ζήτησα.
Αλλά τελικά κατάλαβα ότι μου απέκρυψε έγγραφα διότι ο κ.Τζουράς που είχε κάνει τις μεταφράσεις μου έδωσε περισσότερες μεταφράσεις από τα συνολικά έγγραφα!
Η κυρία Τουλουπακη αρνείται να δώσει έγγραφα και λέει ότι είναι απόρρητα διότι εάν τα δώσει θα αποδειχθεί ο δόλος της στην υπόθεση. Εγώ ξέρω τουλάχιστον δυο που δεν έχουν σταλεί στους κ. Σοφουλάκη και Ζάχαρη.»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διάλογος με τον υπεύθυνο του FBI

Ο κ.Αγγελής αποκάλυψε και ένα διάλογο που είχε με τον υπεύθυνο του FBI στην Αθήνα Αριστείδη Παπαδάκο.

«Ρώτησα ποσά έγγραφα εστάλησαν δεν μου απάντησε και αρνήθηκε να μου δώσει. Σε ερώτηση για ευθύνη πολιτικών προσώπων μου είπε δεν μπορώ να σας πω λεπτομέρειες, αλλά γνωρίζω ότι δεν υπάρχει ευθύνη πολιτικών και ο Αμερικανός Πρεσβης έχει ενημερώσει και τον κ. Κοντονή και τον κ. Καλογηρου».
Μάλιστα όπως τόνισε του είχε ζητήσει η κυρία Τουλουπακη να ψάξει λογαριασμούς Έλληνα πολιτικού που το παιδί του σπουδάζει στην Βοστόνη και ο αμερικανός πρέσβης είχε ενημερώσει τους υπουργούς Δικαιοσύνης.
Μου είπε ακόμα ότι ο δικηγόρος που εμφανίζεται ως δικηγόρος μαρτύρων απειλεί μάρτυρες».

Κεραυνοί κατά της Τουλουπάκη

Στη συνέχεια ο κ. Αγγελής εξήγησε γιατί ανέσυρε από την αρχείο την μήνυση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. «Μη ύπαρξη αριθμού πρωτοκόλλου σε έγγραφα από τις ΗΠΑ
Η κυρία Ράικου κίνησε νομότυπη δικαστική συνδρομή που διέκοψε η κυρία Τουλουπάκη διότι δεν απάντησε στο αίτημα από τις ΗΠΑ πράγμα που το επεσήμανα στην κυρία Τουλουπκη ότι παρανομεί. Υπήρχε κάποιος ισχυρότερος και η κυρία Τουλουπάκη μας έγραφε στα παλιά της τα παπούτσια και εμένα και την κυρία Δημητρίου. Οι παρανομίες στη δικαστική συνδρομή είναι ο βασικός λόγος για τον ενδεχόμενο δόλο της κυρία Τουλουπακη σε κατάχρηση εξουσίας και του ηθικού αυτουργού».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Αγγελής στη συνέχεια της τοποθέτησής του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κ. Τουλουπάκη λέγοντας πως πρέπει να εκδιωχθεί από τη θέση της προκειμένου να γίνει σωστά η έρευνα για την υπόθεση Novartis.

«Απορώ γιατί η κ. Τουλουπάκη παραμένει σε αυτή την υπόθεση. Από την πρώτη στιγμή λέω ότι αν θέλετε να βρείτε άκρη στην υπόθεση Novartis , διώξτε την κ. Τουλουπάκη», τόνισε και συνέχισε:

Είναι ανεπαρκής. Το έλεγα πολύ πριν της ανανεώσουν τη θητεία της. Το έγραψα σε υπόμνημά μου με στοιχεία. Απέκρυψαν όμως από το Συμβούλιο τα στοιχεία εναντίον της και ανανεώθηκε η θητεία. Το μόνο που έχει κάνει η κ.Τουλουπάκη στη Novartis  είναι μια τρύπα στο νερό.

Τι είπε ο κ.Αγγελής για τον Αλέξη Τσίπρα

Ο κ. Αγγελής στη συνέχεια της κατάθεσης του έριξε βόμβα εμπλέκοντας τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην αποπομπή της κυρία Τουλουπάκη στην οποία όπως λέει είχε συμφωνήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου

«Πήγαμε στον Καλογήρου. Συμφώνησε με την αποπομπή της κυρία Τουλουπακη. Θα ενημερώσω τον από πάνω είπε ο Υπουργός. Αυτός πρέπει να εγκρίνει».
Ποιος είναι ο παραπάνω; Η απάντηση που έδωσε ήταν ο πρωθυπουργός. Ο κ.Τζανακοπουλος διαβεβαίωνε τον πρωθυπουργό πως μια τέτοια αποπομπή θα ήταν η καταστροφή της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είπε η Παπασπύρου. Στην ίδια γραμμή ήταν και ο Ρασπούτιν. Περιμέναμε την έγκριση από Τσίπρα για την αποπομπή της κ. Τουλουπάκη, που ποτέ δεν ήρθε!
Η κ.Παπασπύρου μας είπε ο Πρωθυπουργός είναι σε δίλημμα να ακούσει τον Ρασπουτιν που του λέει ότι με την στρατηγική διώξεων θα κερδίζουμε τις εκλογές ή να διώξει την κυρία Τουλουπακη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην συνέχεια ο κ.Αγγελης ανέφερε ότι η κ.Παπασπύρου μετά την ανανέωση της θητείας Τουλουπάκη είπε πως «αντί να διώξει ο Τσίπρας την Τουλουπάκη λόγω πολιτικού κόστους θα διώξει τον Ρασπούτιν στον επόμενο ανασχηματισμό. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν».

Τι είπε για τον «Ρασπούτιν»

Ο κ. Αγγελής αναφέρθηκε και στον Ρασπούτιν χωρίς όμως να πει ποιος είναι αλλά αναφέρθηκε στα όσα είπε γι αυτόν η κ. Δημητρίου

«Ο Ρασπούτιν είναι με το ένα του πόδι στον ΣΥΡΙΖΑ και με το άλλο στη ΝΔ. Αυτά είπε η κ. Δημητρίου , το ένα πόδι ΝΔ και το άλλο στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ρασπούτιν με την κ. Τουλουπάκη επικοινώνησε δια μέσω - όπως μου είπε η κ. Δημητρίου δια μέσω εισαγγελέως πρωτοδικών. Εάν δεν είχα αντιδράσει θα είχε ασκηθεί ποινική δίωξη τουλάχιστον κατά του κ. Λοβερδου του Αδωνι Γεωργιάδη και του κ. Σαλμά. Η Τουλουπάκη ήθελε να ασκήσει ποινική δίωξη πριν από τις τις εκλογές» υποστήριξε.

Ακόμα ζήτησε να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τιε κύριες Δημητρίου και Παπασπύρου και τον πρώην Υπουργό Μιχάλη Καλόγηρου .

Αν και ο κ. Αγγελής πιέστηκε από πολλούς βουλευτές να κατονομάσει τον Ρασπούτιν, αρνήθηκε λέγοντας: «Το ξέρω το όνομα του τρίτου προσώπου όμως δεν το λέω. Ήταν μέλος της κυβέρνησης και είχε παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Δεν το λέω, γιατί δεν εμπιστεύομαι την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Το όνομα όμως το ξέρει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Δεν θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα. Εγώ έχω σηκώσει μεγάλος βάρος σ’ αυτή την υπόθεση. Αλλο βαρύτερο, δεν μπορώ να σηκώσω. Να σηκώσει ο καθένας το βάρος που του αναλογεί. Δεν θα αναλάβω εγώ τις ευθύνες ούτε της Δημητρίου, ούτε του υπουργού που έκανε αυτά. Εγώ ποτέ και πουθενά δεν έχω κατονομάσει τον Παπαγγελόπουλο ως Ρασπούτιν. Φοβάμαι ότι θα με ταράξει στις μηνύσεις (ς.ς. ο Ρασπούτιν). Η παρουσία τρίτου προσώπου φάνηκε από το ότι ήθελε να κάνει fast track δίωξη κατά τριών πολιτικών προσώπων».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ανάφερε ότι «με έβριζε και στράφηκε εναντίον μου για να τη γλιτώσει».

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Αγγελή στην εισαγγελία διαφθοράς. Σε ερώτηση αν υπάρχει ευθύνη πολιτικών προσώπων απάντησε: «Μπορεί να υπάρχει, ψάξτε» προσθέτοντας ότι μόνο το 10% της υπόθεσης Novartis είναι πάνω από το νερό, το 90% είναι κάτω από το νερό και δεν φαίνεται. Οσοι ψάχνετε και βάζετε το χέρι κάτω από το νερό θα βρίσκετε» είπε για να καταλήξει: «Αν θέλετε να καταπολεμήσετε τη διαφθορά στη Ελλάδα καταργήστε την εισαγγελία κατά της διαφθοράς».

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ