Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων -Στο εδώλιο ο πρώην σύντροφός της - iefimerida.gr

Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων -Στο εδώλιο ο πρώην σύντροφός της

Η Κυριακή Γρίβα και ο δολοφόνος της
Η Κυριακή Γρίβα και ο δολοφόνος της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το βράδυ της 1ης Απριλίου 2024 η Κυριακή Γρίβα πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων προκειμένου να ζητήσει βοήθεια για να σωθεί από την καταδιωκτική μανία του 39χρονου πρώην συντρόφου της.

Η Κυριακή, μαζί με έναν φίλο της που τη συνόδευε, δεν βρήκε ανταπόκριση από τους αστυνομικούς που είχαν βάρδια. Έχοντας ήδη ακούσει τον τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης να της απαντά, όταν ζήτησε περιπολικό για να την πάει σπίτι της, πως «τα περιπολικά δεν είναι ταξί», βγήκε από το Τμήμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτά ήταν τα τελευταία βήματα της Κυριακής. Ο 39χρονος την πλησίασε και, σε έναν θανάσιμο εναγκαλισμό, τη χτύπησε με πέντε μαχαιριές, ακριβώς έξω από το καταφύγιο που επιχείρησε να αναζητήσει το θύμα. Η Κυριακή έπεσε νεκρή λίγα μέτρα από την είσοδο της Αστυνομίας, μια ανάσα από τον φρουρό του Τμήματος, ο οποίος βρισκόταν στο κουβούκλιο την επίμαχη στιγμή.

Ξεκινά σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα -Στο δικαστήριο οι γονείς και οι φίλοι της

Σήμερα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα αναβιώσει η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, με τον δράστη της δολοφονίας να αντιμετωπίζει κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοχρησία και οπλοφορία, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ο κατηγορούμενος, λίγες μέρες πριν την έναρξη της δίκης, σε δήλωσή του από τη φυλακή ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, αναφέροντας ωστόσο πως ήταν υπό την επήρεια ουσιών και δεν θυμάται τι έγινε. Στην απολογία του στον ανακριτή ο 39χρονος είχε επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα και νοσηλείες, ισχυριζόμενος πως δεν έχει ανάμνηση για ό,τι έγινε έξω από το Τμήμα. Το παραπεμπτικό βούλευμα εις βάρος του δεν δέχεται ούτε κατ' ελάχιστο τους ισχυρισμούς του. Αντίθετα, δέχεται ότι έχει ικανότητα καταλογισμού και ότι «προέβη σε νηφάλια εκτέλεση της επίθεσης εναντίον της παθούσης και έπειτα από συστηματική και επίμονη παρακολούθησή της, τουλάχιστον την ίδια εκείνη ημέρα και την προηγούμενη». Η αιτία είναι ότι η Κυριακή δεν ήθελε πια να έχει σχέση μαζί του εξαιτίας της κακοποιητικής συμπεριφοράς του.

Στο δικαστήριο θα βρεθούν οι γονείς και φίλοι της Κυριακής, με τη μητέρα της, Δέσποινα Καλλέα, να καλεί να της σταθούν οι πολίτες όχι μόνο για τον δράστη της δολοφονίας, αλλά και για εκείνους που δεν την προστάτεψαν. «Η Κυριακή δεν ήταν αόρατη. Την είδαν. Την άκουσαν. Κι όμως, την άφησαν» αναφέρει η κυρία Καλλέα στο κάλεσμά της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Δικαιοσύνη αστυνομικοί για την άρνηση βοήθειας στην Κυριακή Γρίβα

Να σημειωθεί ότι για τη στάση των αστυνομικών απέναντι στην έκκληση βοήθειας της Κυριακής Γρίβα έχει σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της θανατηφόρας έκθεσης από υπόχρεο πρόσωπο διά παραλείψεως, υπόθεση την οποία χειρίζεται η αρμόδια ανακρίτρια.

Κατηγορούμενοι, τους οποίους η δικαστική λειτουργός πρόκειται να καλέσει το επόμενο διάστημα σε απολογία, είναι συνολικά τέσσερις αστυνομικοί: η αξιωματικός-επόπτρια που βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα όταν έσπευσε εκεί για βοήθεια η Κυριακή, η αξιωματικός υπηρεσίας στην οποία απευθύνθηκε η 28χρονη, ο φρουρός του Τμήματος και ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης που απάντησε στην έκκλησή της, «τα περιπολικά δεν είναι ταξί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΡΙΒΑ δολοφονία δίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ