fbpx World of Difference: Οι νέοι αναλαμβάνουν θέσεις που μας πάνε μπροστά | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΕΛΛΑΔΑ

World of Difference: Οι νέοι αναλαμβάνουν θέσεις που μας πάνε μπροστά

Η Νικόλ και η Δανάη είναι δύο από τις νικήτριες του προγράμματος
14|05|2019 | 14:58
Η Νικόλ και η Δανάη είναι δύο από τις νικήτριες του προγράμματος

Η Νικόλ και η Δανάη είναι δύο από τις νικήτριες του προγράμματος, που συνδέει την κατάρτιση των νέων με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας μας.

Δέκα διαφορετικοί άνθρωποι. Δέκα διαφορετικές ΜΚΟ. Ένας θεσμός που πιστεύει στη δύναμη της διαφορετικότητας και τα τελευταία εννέα χρόνια κάνει τη διαφορά. Το World of Difference, δεν είναι άλλη μία καλή ενέργεια του 17χρονου πλέον Ιδρύματος Vodafone, στην Ελλάδα.

Είναι ένα πρόγραμμα που όχι μόνο δίνει τη δυνατότητα στους νέους ηλικίας από 18 μέχρι 35 ετών να μπουν, να αναβαθμίσουν και να ενισχύσουν το έργο της ΜΚΟ της επιλογής τους, αλλά για να το καταφέρουν αυτό, τους καλύπτει για έξι μήνες μισθό και εργοδοτικές εισφορές.

Η Αγγελίνα, η Αριστέα, η Δανάη, ο Δημήτρης, η Ειρήνη, η Ευδοκία, ο Ιορδάνης, η Νικόλ, ο Νίκος και ο Παρασκευάς, έχουν σήμερα την ευκαιρία να «στηρίξουν» την ΜΚΟ της επιλογής τους πάνω στο τεχνολογικό τους υπόβαθρο και να την πάνε ένα βήμα πιο μπροστά. Ή και πολλά περισσότερα. Μέσα από τη δημιουργία και την αξιοποίηση εφαρμογών, online ψηφιακών εργαλείων, social media καναλιών και εργαλείων προσομοίωσης, εργάζονται με στόχο να καλυτερεύσουν τις συνθήκες ζωής των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της χώρας.

Το στοίχημα των έξι μηνών είναι αυτό που έκανε και τα δέκα παιδιά να αναλάβουν με πάθος τα καθήκοντά τους και να αντιμετωπίσουν με ευθύνη αυτή την πρόκληση. Γιατί δεν υπάρχει πιο ευχάριστο και ταυτόχρονα δύσκολο πράγμα από το να σου δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου με τις καλύτερες των συνθηκών.

Η Δανάη Μπερσή
Η Δανάη Μπερσή

Για τη Δανάη Μπερσή, οι τέχνες και ο πολιτισμός ήταν, είναι και θα είναι «η αγάπη της», όπως δήλωσε λίγο μετά τη διάκρισή της. Σήμερα, η Δανάη έχει αναλάβει ήδη καθήκοντα ως Υπεύθυνη Ψηφιακών Δράσεων και Προώθησης στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου Ευταξία, έτσι ώστε η πολιτιστική και μουσειακή εμπειρία να γίνει προσβάσιμη, μέσω σύγχρονων τεχνολογιών, σε ευπαθείς ομάδες που είναι αποκλεισμένες από αντίστοιχες εκπαιδευτικές δράσεις. Με στόχο την υλοποίηση του προγράμματος «Εικονικό Μουσείο και Προσβασιμότητα» η Δανάη εργάζεται, ώστε το Μουσείο να «φορέσει» γυαλιά εικονικής πραγματικότητας-VR, να δει τα αντικείμενά του να εκτυπώνονται με τη δύναμη του 3D, ενώ φροντίζει για τη γενικότερη βελτίωση του τεχνολογικού εξοπλισμού. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι». Εκεί, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νοσοκομείου, το Μουσείο της Πόλεως έδωσε στους ασθενείς και τους επισκέπτες τους τη μοναδική πολιτιστική εμπειρία να φορέσουν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και να περιηγηθούν στο Μουσείο και τις συλλογές του. «Για εμένα πολιτισμός είναι παιδεία, ανεκτικότητα και αλληλοσεβασμός» εξηγεί η Δανάη.

Μιλώντας μας για την Αθήνα, μας δίνει την πληροφορία ότι «η ευρύτερη τοποθεσία που βρίσκεται η πόλη μας κατοικείται συνεχώς για παραπάνω από 3000 χρόνια», ενώ παράλληλα αναφέρει πως «Αυτή τη στιγμή η Αθήνα θεωρείται πρωτεύουσα της τέχνης του δρόμου στην Ευρώπη». Η Δανάη έχει πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, έχει πάρει μεταπτυχιακό στον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση, με εξειδίκευση στη Διοίκηση και Διαχείριση Πολιτιστικών Οργανισμών, ενώ μέσα σε όλα, αγαπάει τη φωτογραφία και τη μόδα! Και ποιο το όνειρό της για το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών…; «Να είναι ένας χώρος πολιτισμού και δημιουργικότητας, που να αποτυπώνει όχι μόνο την ιστορία αυτής της πόλης αλλά και το «σήμερα». Ένα Μουσείο ανοικτό, προσβάσιμο σε όλες τις κοινωνικές ομάδες».

Η Νικόλ Κακαντούση
Η Νικόλ Κακαντούση

Την εμπειρία και το πάθος της για τα κοινωνικά ζητήματα αξιοποιεί η Νικόλ Κακαντούση, ως Communications & Digital Μarketing Μanager πλέον της ΜΚΟ CivilAct. «Θα διαμορφώσω πρακτικές από τις οποίες θα επωφεληθούν οι άνθρωποι που χρειάζονται τη στήριξή μας», εξηγεί η Νικόλ, δηλαδή ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε κοινωνικές και δημόσιες υπηρεσίες και έχουν χαμηλή ποιότητα ζωής, όπως οι άστεγοι, οι άνεργοι, άτομα με αναπηρία, αποφυλακισμένοι, εξαρτημένοι, πολιτισμικές μειονότητες, ρομά, πρόσφυγες και μετανάστες, κακοποιημένες γυναίκες κ.ο.κ.».

Σύμφωνα με τις σημειώσεις της, τώρα που μιλάμε υπάρχουν 905.983 καταγεγραμμένοι άνεργοι για κάποιους από τους οποίους η Νικόλ εργάζεται με στόχο τη διαμόρφωση και διαχείριση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και της ψηφιακής εφαρμογής, με σκοπό τη δικτύωση και την εύρεση εργασίας αποκλειστικά στο οικοσύστημα των MKO της Ελλάδας, που είναι 422 στον αριθμό.

Η Νικόλ που έχει περάσει από αρκετές ΜΚΟ έχει πάρει πτυχίο στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις από το Northeastern University στη Βοστώνη, ενώ έχει κάνει μεταπτυχιακό πάνω στα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Αυστραλία στο University of Sydney και στη Σρι Λάνκα και το University of Colombo.

«Στη Σρι Λάνκα δούλευα εθελοντικά σε μια Οργάνωση που είχε ως σκοπό τη διάδοση και την υποστήριξη εναλλακτικών πολιτικών για την ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων και τη δημοκρατική διακυβέρνηση. Εκεί διεξήγαγα μια έρευνα σε όλη τη χώρα για το στίγμα που φέρει ο HIV και πώς αντιμετωπίζεται. Ήταν τρομερή εμπειρία, καθώς μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω με άτομα που αλλιώς θα ήταν περιθωριοποιημένα και να καταγράψω τα βιώματά τους με σκοπό να ακουστούν στις ανάλογες αρχές. Σίγουρα αυτό με διαμόρφωσε επαγγελματικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο». Αυτή είναι μία ιστορία που η ίδια μοιράστηκε λίγο πριν αναλάβει την ευθύνη να δώσει σε κάποιους συνανθρώπους μας τη μέγιστη των ευκαιριών: Να μπορέσει να δουλέψει ξανά και μάλιστα, για καλό σκοπό.

ΣΧΟΛΙΑ